Dugo su se iščekivala polufinala zagrebačke sveučilišne lige i nakon što smo odgledali oba susreta možemo ustvrditi da su očekivanja s pravom bila velika. Krenimo od prvog polufinala u kojem su se sastali Građevinski i Ekonomski fakultet. Kao što smo napisali u najavi, od početka susreta se vidjelo da je individualna kvaliteta uvelike na strani Građevinskog fakulteta koji je od početka susreta konce utakmice stavio u svoje ruke. Nakon nekoliko udaraca koji su odsjeli na okviru gola Ekonomije, GF je s(p)retno došao do vodećeg pogotka. Nakon odbijanca u šesteecu Ekonomije, lopta se odbija do Pintara na drugoj stativi koji nije imao težak posao. Isti igrač je poentirao i za 2:0, postigavši najljepši pogodak susreta. Lopta je nakon njegovog udarca lijevom nogom, odsjela u samim “rašljama”. S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu priča se nastavila. Ekonomija bezidejna, bez prave prilike za pogodak, dok je Građevina stpljivo čekala svoje šanse koje je na kraju i iskoristila. Tek s golmanom igraćem, Ekonomija je uspjela priprijetiti, no Ivan Ivić na golu GF-a je otklonio i tu mogućnost. Na kraju realnih i poraznih 5:0 za aktualne prvake.

122

U drugom polufinalu obje momčadi (VERN i FER) su nastupili u okrnjenim sastavima. VERN’ bez Luketina i Kovača, dok je FER bio bez Ukalovića, Limića i golmana Lukića. Šanse FER-a koje su ionako bile minimalne, ovom posljednjom ozljedom Lukića svedene su na promile. Prvo poluvrijeme nije to pokazalo. VERN’ u grču, bez pravih šansi, dok je FER prijetio iz protunapada, No, nismo vidjeli niti jedan “zicer”, tek je Juranović obranio vrlo dobar pokušaj Grbeše nakon prekršaja Radoša nad Matoševićem. Drugo poluvrijeme, Đulvat (trener VERN’-a) je ispremiješao četvorke, poslavši u vatru svoju najbolju četvorku koja je odmah potom odradila odličan posao. Kanjuh je  “provukao” jedan korner na drugu stativu gdje je spremno čekao Vedran Matošević i ugurao loptu u mrežu za vodstvo 1:0. Taj gol kao da je ugasio sve nade FER-ovaca, koji su se prestali nadati u čudo. PAr minuta kasnije, u obrani FER-a ponovno griješi Radoš, a Matošević to ponovno iskorištava, dodaje loptu na drugu stativu gdje ovaj put čeka Marušić koji ne propušta veliku šansu za 2:0. U 32′ Petrović prolazi po lijevoj strani i matira Juranovića za velikih 3:0. To je bio signal treneru-igraču FER-a Ledinščaku da proba igru s golmanom-igrače, ulogu koju je ponovno on odigrao. Tračak nade za FER pojavio se kada je Modrušan nastojeći zaustaviti loptu prije Ungarova skrenuo loptu u svoj gol, no ona je trajala jako kratko. Već u idućem napadu, Radoš poklanja loptu Matoševiću koji neumoljivo kažnjava; 4:1. Do kraja susreta vidjeli smo još jedan gol Matoševića te još jedan pogodak VERN’-a u svoju mrežu. Ovaj put “sretnik” je bio Pukec.

Sve u svemu, nazočili smo odličnom futsalu koji je neopravdano medijski zapostavljen. Moramo pohvaliti publiku koja je u velikom broju pohodila današnje susrete kao i suce koji nisu imali pretežak posao, no odradili su ga na nivou. Zasluge zasigurno idu i fer i korektnim momčadima koji su na najbolji mogući način pokazali akademski pristup sportu. S nestrpljenjem očekujemo veliko finale u kojem će se sastati Građevinski fakultet i VERN’, dok će se u brobu za brončanu medalju FER i Ekonomski fakultet.

 

124

 

POLUFINALE
S. D. Martinovka

GF – EF 5:0 (2:0)
FER – VERN’ 2:5 (0:0)