U utorak i srijedu 15. i 16. travnja 2014. godine u Osijeku je održana poluzavršnica UniSport Futsal lige za studente – skupina SJEVER 1+2 uz sudjelovanje sljedećih ekipa: Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta u Zagrebu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ), Veleučilišta VERN, Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Nakon prvog dana natjecanja, uvjerljivim pobjedama u prvim nastupima protiv Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Vukovaru, Veleučilište Vern je opravdalo status favorita i istaklo kandidaturu za osvajanje prvog mjesta koje direktno vodi na završni turnir UniSport Finals. Sveučilište u Osijeku se pobjedama nad ekipama TVZ i Sveučilišta u Zagrebu približilo ekipi Verna i uključilo u borbu za osvajanje prvog mjesta.

VERN'

Drugi natjecateljski dan je otvoren utakmicom između ekipa ZŠEM-a i Veleučilišta u Vukovaru. U borbi za prestiž ZŠEM je ostvario uvjerljivu pobjedu od 5:0, dok je u druga utakmica između TVZ i Veleučilišta u Slavonskom Brodu završila bez pobjednika rezultatom 3:3. U utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu između ekipa Veleučilišta Vern i Sveučilišta u Osijeku vodila se izjednačena borba do dvadeset osme minute kada je Veleučilište Vern s tri pogotka riješilo utakmicu u svoju korist i zauzelo prvo mjesto.

Porazom ekipe Sveučilišta u Osijeku te pobjedama Sveučilišta u Zagrebu i ZŠEM-a nad ekipama Veleučilišta u Vukovaru i Veleučilišta u Slavonskom Brodu zadnja utakmica natjecanja između Sveučilišta u Osijeku i ZŠEM-a je odlučivala koje će dvije ekipe kao drugoplasirane i trećeplasirane nastupiti na dodatnom turniru i stjecanja prava sudjelovanja na završnici UNISPORT-a.

Sveučilište u Zagrebu

U zanimljivoj utakmici ekipa ZŠEM-a je do dvadeset sedme minute vodila rezultatom 4:1 koji ju je vodio na dodatni turnir, ali je u samoj završnici Sveučilište u Osijeku uspjelo postići željeni pogodak i uz Sveučilište u Zagrebu osigurati nastup na dodatnom turniru.

Konačni poredak:

1.VERN – DIREKTAN NASTUP NA UNISPORT FINALS

2.ZAGREB – DODATNE KVALIFIKACIJE

3.OSIJEK – DODATNE KVALIFIKACIJE

4.ZŠEM

5.VUKOVAR

6.SL. BROD

7.TVZ

OSVAJANJEM PRVOG MJESTA EKIPA VERN-a SE PLASIRALA NA UNISPORT FINALS U PULI, A EKIPE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU I SVEUČILIŠTA U OSIJEKU IDU NA DODATNE KVALIFIKACIJE NAKON ŠTO BUDE POZNAT REDOSLJED U SKUPINI JUG.

Preneseno sa web stranice Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza; http://www.studentskisport.com