Sedmo kolo OŽUJSKO MNL FFER 12 nam nikako nije ponudio očekivane rezultate. Ipak kolo nisu obilježili rezultati već “situacija” između igrača GNK Cvjetno i FKIT Tigrova a za koju nikako ne bismo htjeli da se ponovi, tako da joj nećemo davati dodatni publicitet. Najveće rezultatsko iznenađenje dogodilo se u Skupini B gdje je Adacta izgubila od Hennessy-a i tako ostala bez važnih bodova u Ligi za Prvaka.

U prvoj utakmici subotnjeg “programa” OŽUJSKO MNL FFER 12 Equidem je sa samo 5 igrača, te s Čagljem u ulozi golmana do vrha napunio mrežu Yuga 45. Upravo je Čagalj jedan od zaslužnijih što se Yugo 45 održavao na životu cijelo prvo poluvrijeme. U nastavku susreta Juretić je preuzeo golmansku poziciju, a Čagalj upravljanje obrane te je utakmica zadobila željeni smjer za Equidem.  Posebice se istakao Stipe Vujić sa 6 pogodaka u mreži debitanata na ligi, te tako izbio na vrh ljestvice strijelaca OŽUJSKO MNL FFER 12, kojeg nakon 8. kola dijeli s suigračem, Bilopavlovićem. U drugoj utakmici 7. kola, koja je igrana u 08.40h, očito su strijelci još spavali jer je utakmica završila sa rezultatom koji se u futsalu rijetko susreće. 0:0. Atenza bez obzira koji igrač Galerije se nalazio na golu, ipak nije mogla naći put do mreže. U tim silnim naletima Atenze se posebno istaknuo Soldo koji je pred kraj susreta skupio par bravuroznih obrana i odnio epitet igrača utakmice. Galeriji je ovo bio prvi bod u ovoj sezoni, a Atenza Zoom Zoom je ta koja može biti nezadovoljnija podjelom bodova. GNK Cvjetno je osvojilo važne bodove u susretu s FKIT Tigrovima. Strijelac pobjedničkom pogotka za plave bio je Vedran Škorić koji je par minuta kasnije i pocrvenio. U posljednjoj utakmice Skupine A, RAO je dominirao na terenu te je je s dva pogotka u dvije minute riješio pitanje pobjednika u susretu s Futsal Pravom.

U Skupini B, Pula Gladiators je i bez svoje alfe i omege Deana Medena uspjela do vrha napuniti mrežu Pjesnika, kojima očito ova stanka nikako nije pogodovala. Poluvrijeme je završilo s “podnošljivih” 0-2, s dva pogotka ovosezonskog Pulinog pojačanja, Krešimira Tadića, no u drugom počelo je “curiti” na sve strane, tako da je Stjepan Roić, golman Pjesnika doživio pravu malu havariju. Iz utakmice Amateri i Joker, osim uvjerljive pobjede Jokera, koju je kapetan i voditelj Josip Puškar najavljivao, raritetan je i posljednji pogodak Jokera, odnosno autogol Amatera u izvedbi Ivana Vukoje. SPAN je naplatio “pohlepu” OptimIT-a koji je umjesto vrapca u ruci , htio i goluba na grani. U prijevodu, OptimIT nije bio zadovoljan bodom, te je jurnuli po sva tri s golmanom-igračem dvije minute prije kraja utakmice. Kockanje na kraju im se nije isplatilo, jer ih je kaznio Mitrović te donio svojoj momčadi puni plijen. Posljednja utakmica kola donijela nam je i najveće iznenađenje. Adacta i s oporavljenim Ukalovićem morala je na kraju čestitati Hennessy-u i pognutih glava otići s parketa Martinovke. Krvnik Adacte bio je Marko Radoš koji je s dva pogotka odlučio susret.

 

U nastavku pogledajte razmišljanja aktera utakmice;

 Marko Andrić (Futsal OptimIT)

 Duje Rogulj (Joker)

 Stjepan Roić (Pjesnici)

 Domagoj Kranjčec (GNK Cvjetno)

 Antonio Damičević (Galerija)

 Ivan Runje (Equidem)

Juraj Petanjek (FKIT Tigrovi)