U prvom susretu posljednjeg kola Bubanj je sigurno uknjižio tri boda u susretu koji nije imao previše rezultatske neizvjesnosti. Od samog početka Bubanj je dominirao i u konačnici slavio sa uvjerljivih 7:2. Posebno se istaknuo Jurišić sa par lijepih poteza i golova.

 

Pravi kaos i poremećaj na tablici izazvala je Adacta koja je svojim neozbiljnim pristupom u potpunosti promiješala raspored u donjem domu Lige za prvaka te si priuštila derbi sa Bubnjem već u osmini finala. No ono što sigurno nisu znali, odnosno nisu bili svjesni da s nedolaskom na utakmicu protiv Grupe TNT, Adacta nije omogućila svom kažnjenom golmanu (Lukić, crveni karton u 12. kolu) da odradi svoju kaznu. “Situaciju” s crvenim kartonom jasno pojašnjavaju PROPOZICIJE OŽUJSKO MNL FFER 13 odnosno; Članak 24.

Propozicije natjecanja donosi Organizator. Pravo tumačenja ovih propozicija ima povjerenstvo natjecanja u skladu sa pozitivnim iskustvima u malonogometnoj praksi. Za sve što nije regulirano ovim propozicijama primjenjuje se Pravilnik o natjecanju HNS-a kao i već spomenuta FIFA-pravila igre koja će organizator omogućiti svakoj prijavljenoj momčadi. Sve utakmice na turniru se održavaju pod obaveznom prijavom prema Zakonu o javnom skupu pa svi koji se nalaze unutar službenih objekata organizatora podliježu primjeni istoga u svezi bilo kakvih kršenja. – koje upućuju na Disciplinski pravilnik HNS-a; odnosno Članak 18. Disciplinskog pravilnika HNS-a (http://hns-cff.hr/files/documents/125/Disciplinski%20pravilnik%202014_v3.pdf)

6) Igrač nije izdržao ovu vrstu kazne, ako nije nastupio na utakmici koju je njegova momčad predala bez borbe (par forfait), ako nije nastupio na utakmici koja je prekinuta prije isteka najmanje 80% vremena koje je Pravilima nogometne igre predviđeno za tu utakmicu, kao i ako je utakmica poništena i određeno njeno ponovno igranje.

Futsal OptimIT je prije početka utakmice i dalje imao matematičkih mogućnosti za direktni plasman, ali mu je trebala pobjeda protiv FKIT Tigrova i poraz Kapsch Pule pošto im je u slučaju neriješenog rezultata Torcide i Pule gol razlika bila puno lošija za dohvat drugog mjesta. Upravo to može biti jedini razlog zašto je na golu OptimIT-a od samog početka bio M. Lepoglavec. Stvari i nisu krenule za baš najbolje za OptimIT pošto je već u 5′ Milek poentirao sa vlastite polovice za vodstvo FKIT-a. Vrlo brzo je M. Lepoglavec izjednačio, a zatim kasnije i Kihalić doveo OptimIT u prednost. Ipak se na predah odlazi s nerješenim rezultatom pošto Milošević izjednačuje. U drugom poluvremenu OptimIT nije bio ni blizu pobjedi, a kamoli traženooj gol razlici pošto su dečki s FKIT-a do vrha napunili mrežu OptimIT-a. Ovakvim raspletom događaja, FKIT je dohvatio 3. mjesto, a OptimIT je pao na četvrto i sada čekaju rasplet Lige za opstanak kako bi saznali protivnike u osmini finala. Ako malo detaljnije pogledamo potencijalni rasplet za četvrtinu finala, rekli bi da je FKIT izvukao “deblji” kraj ako prođe u osminu finala jer će ga tamo čekati jedan od višestrukih osvajača MNL FFER (Adacta ili Bubanj). Ostaje pitanje, da li je to voditelj OptimIT-a Lepoglavec znao pošto se dečki iz OptimIT-a baš i nisu previše brinuli dok im je FKIT punio mrežu?

 

Posljednji susret dana između Kapsch Pule i Torcide odlučivao je o plasmanu direktnih polufinalista. Torcida je dobro otvorila utakmicu i povela preko Bilopavlovića koji se sjurio po lijevoj strani, prošao dvojcu igrača Pule i poentirao pored istrčalog Vuka. Pula je nakon primljenog pogotka pojačala pritisak i uspjela izjednačiti u 8′ minuti kada Džapo uspjeva progurati loptu ispod Gradinščaka. Do kraja poluvremena Pula je u potpunosti preokrenula rezultat. Prvo je Bonaca izišao sam pred Gradinščaka i poentirao za vodstvo u 13′, a zatim je već u sljedećoj minuti u identičnu priliku izbacio Grubešu koji koristi priliku i povisuje na 3:1. U drugom poluvremenu Torcida je pokušala s Gradinščakom kao vratarom u polju, ali bez previše uspjeha. Pula se dobro branila i kontrolirala utakmicu te uknjižila tri boda i preuzela vodeću poziciju pred playoff.