OŽUJSKO MNL FFER 19 se nastavila s utakmicama Lige za Ostanak. Prva je na rasporedu bila utakmica između CB Kod Rojca i BDM Žalosne. Obje momčadi su došle u resprektabilnim izdanjima, rekli bi neki, najbolje ono što u ovom trenutku mogu pružiti. Utakmicu je bolje otvorio CB Kod Rojca; solo akcijom i efektnom završnicom Dražen Ilić je svladao na golu Karla Maloševca za 1:0. No nije dugo stajao taj rezultat na semaforu. Najprije je Romić asistirao Rajhu za 1:1, da bi u posljednjoj minuti poluvremena asistirao Gorupu za odlazak na zasluženi odmor s prednošću. Mučio se CB Kod Rojca s igrom, nisu imali ideje kako ugroziti gol Maloševca. U drugom poluvremenu smo vidjeli presliku završetka prvog. CB Kod Rojca je pokušavao napasti, ali su bijeli na čelu s Matijom Rajhom ih uspješno kažnjavali brzim protunapadima.

Druga utakmica Lige za Ostanak se nije mogla održati jer su Pjesnici došli s igračem manje, tako da su OptimIT-ovci bez muke došli do vrijednih bodova.

U posljednjoj utakmici Lige za Ostanak, Brainless Developers je ubilježio pobjedu u derbiju. Adacta je ponovno došla u krnjem sastavu i porazom svela šanse za prolazak u doigravanje na teoriju. Samo pet igrača je upisalo nastup Lukić – Tadić, Rogulj, Tomić i Lalić. Ni Developersi nisu bili “kompletniji”, oni su imali jednog igrača na klupi. Mreže su mirovale do 8. minute, kad Lukića ipak svladava Miroslav Filipović. Na golu BD-a briljirao je Ivan Kenfelj, koji je izluđivao igrače Adacte. U jeku napada Adacte, još je jedna kontra BD-a sijevnula, točnije u 19. minuti Fran Vrdoljak je lijepo poslužio Carina koji još ljepše vara Lukića. Odolijevala je obrana BD-a napadima Adacte do 29′ kada je Mato Tomić lijepo prošao po gol-aut liniji i još bolje poslužio Tadića, koji ovu šansu nije mogao promašiti. Minuta je ostala do završetka utakmice, no rezultat se nije mijenjao, ostalo je 2:1 te Adactu samo teorija održava “na životu”.