Treće je kolo OŽUJSKO MNL FFER 24 i većina momčadi je shvatila kako nema vremena za “zezanje” i kako treba prionuti poslu, te kako je krajnje vrijeme početi skupljati bodove. Spomenuli smo kako je ove godine bitno izmijenjen sustav igranja i kako će zbilja biti važan svaki bod, čak i oni u prvim kolima. Više o sustavu i ostalim propozicijama možete pročitati na našoj stranici Propozicije.

Krenimo od prve utakmice u kojoj su se sastali Futsal Dinamo i Je Zakon. Futsal Dinamo je, za razliku od prva dva kola, nastupio u vjerojatno najjačem sastavu, nastupili su i Novak i Jakovljević, dečki koji će uskoro upisivati i redovne minute u prvoligaškom društvu. No, Je Zakonovci nisu bili impresionirani, posebice Hrvoje Rihtarić koji je još jednom pokazao kako će biti vrijedna adicija bivšem prvaku lige. Mrežu Rumbaka je načeo Silić na početku drugog poluvremena, da bi opravdano dosuđeni šesterac, kojeg je sigurno realizirao Salameh odvukao vodu na mlin Je Zakona, koji je mirno priveo utakmicu kraju. Moramo spomenuti i lijepi gol Cote, koji je pokazao kako u njegovim plavim “kelmicama” ima još magije.

Adacta je dočekala iznenađenje dosadašnjeg dijela lige Shish i dominirala tijekom cijelog susreta, no Ivan Sobota na golu Shish-ovaca je bio jednostavno nesavladiv. Izmjenjivale su se prilike ispred gola Shisha, no Limić, Tomić i društvo jednostavno nisu pronašli put do mreže. Zato je put do mreže Dalibora Lukića pronašao Mateo Čekol, koji je iskoristio lijepo dodavanje Tadića i postavio konačan rezultat 1:0.

Cvjetno Pinkdroids i Plavi Mjesec su odigrali još jednu partiju koja je više nalikovala na borbu za medalje, nego na utakmicu “običnog” 3. kola. Još jednom je Plavi Mjesec došao u dosta širokom kadru, dok se Cvjetno činilo “nabrijanijim” nego inače. To je potvrdio i pogodak Filipovića u 11′ kojeg je dotični energično proslavio, što je dokaz tvrdnji iz prošle rečenice. Uzalud su Zonjić, Čilić, Žuvela i ostali pokušavali, Ivan Kenfelj jednostavno nije puštao ništa u svoju mrežu. Na kraju je ostao rezultat upisan na semafor u 11′ i vrijedna pobjeda Cvjetnog.

Dugo se Ars Futura mučila kako pronaći put do mreže Ivana Paljka, koji je bio raspoložen, kao i cijela momčad Microblinka, koja je povela pogotkom Leona Rotima u 6′. No, kvaliteta Ars Future je ipak presudila te su Luka Balić s dva pogotka te Ivan Bašić s lijepim prodorom i pogotkom u 25′ odveli utakmicu u očekivanom smjeru.

Uz Shish i OptimIT je pozitivno iznenađenje ove szone. Rebernišak je posložio svoje trupe, a najnovije pojačanje, Nikola Sigurnjak, stari “vuk” OŽUJSKO MNL FFER donio je prijeko potrebno iskustvo i posložio obranu. Naravno da i mladi Piplica na golu daje dodatnu sigurnost, a njih dvojica jednako nula pogodaka u vlastitoj mreži. Dodaj malo soli i brzog i neugodnog Planjara u napadu i dobiješ pobjedu protiv SM Ringoela koji je bez svog vratara (iako je Ante Juričić na golu bio vrlo siguran) ipak imao manje šanse za uspjeh u ovoj utakmici.

Za kraj nam je ostala još jedna zanimljiva i uzbudljiva utakmica. Karlo Maloševac, golman Eccosa nije primio pogodak u prva dva kola i svi su se pitali da li to može ponoviti i u trećem. Štoviše, neki su svoje karijere htjeli završiti ukoliko bi se “clean-sheet” upisao na konto mladog Maloševca i ovo kolo. Tu dvojbu i veliku štetu je ipak spriječio Bruno Lovreković u šestoj minuti i time riješio veliki misterij. Bruno je, štoviše, ponovno pokazao koliko može i kolika je šteta da ovakve predstave ne pokazuje malo češće. U posljednjoj minuti poluvremena, Mario Crnčević je napravio ono što najbolje zna, postizati pogotke te postavio rezultat 2:0, kojeg je Matija Rajh smanjio u 20′, poslije čega se rezultat do kraja nije mijenjao te je Qualia upisala vrijednu pobjedu.