VERN se očito još uhodava i privikava na OŽUJSKO MNL FFER 16. Obrambena i radna disciplina momčadi je na visokom nivou, o čemu i dosta govori samo 19 primljenih pogodaka u dosadašnjem dijelu natjecanja. Ono što trenera Matiju Đulvata muči je kronična neefikasnost. Samo 17 zabijenih pogodaka svrstalo je VERN na tek peto mjesto i neugodni OptimIT već u osmini finala. Napadački VERN-u je trebao pomoći dolazak Željka Petrovića, povremenog reprezentativca Hrvatske, no njegovih jedan pogodak i jedna asistencija definitivno nije ono što je trener Đulvat očekivao od njega. Đulvat u najavi susreta nije bio preopširan: “Dobili smo neugodnog protivnika za prolaz u 1/4 finale bez obzira na to što smo ih pobijedili u skupini. Utakmica u nedjelju će biti potpuno drugačija jer će pritisak biti veći. Mislim da ćemo biti pravi i da imamo svoje adute za prolazak dalje bez obzira na to što u zadnje vrijeme ne ostvarujemo najbolje rezultate.”

S druge strane, OptimIT je u Ligi za Prvaka zauzeo posljednje, 8. mjesto, te su njegove predstave malo-je-reći očajne. Na “papiru” odlična momčad koja je postala još bolja ove sezone, pojačavši se s Valentinom Kolićem, pojačanjem iz Grupe TNT, no nešto kod tamno-plavih opasno ne štima. To pokazuju i rezultati. Svih četiri poraza u Ligi za Prvaka ne daju nadu da bi se nešto moglo promijeniti u playoffu. I pogled na statistiku ukazuje na očaj u OptimiIT-u. Samo 17 postignutih pogodaka ukazuje na sterilnost u napadu, a da nije bilo odličnog Ivana Ivića na golu OptimIT-a, brojka od 27 primljenih pogodaka kudikamo bi bila veća. Sami pogled na strijelce OptimIT-a dokazuje koliko je OptimIT sterilan. Kao i kod VERN-a, morali smo dosta “scrollati” da bi naišli na prve strijelce ekipe, a to su Domagoj Živković i Marko Radoš sa samo tri postignuta pogotka.

U prvom susretu ove sezone, u četvrtom kolu Skupine B, završilo je miroljubivih i neefikasnih 0:0, a susretom su dominirali golmani, s jedne strane Mateljak i Skračić, s druge strane Ivić i Kokot. Nešto slično očekujemo i u susretu osmine finala. Zasigurno, nijanse će odlučivati u ovom dvoboju, ukoliko se OptimIT konačno probudi i cijela momčad se nekim čudom “posloži”, VERN unatoč boljem položaju na tablici i činjenici da im je neriješeni rezultat također vrijedan četvrtfinala nema veće izglede, te će ovaj dvoboj završiti s maksimalnom razlikom od jednog-dva gola razlike.

Kao i za prvu utakmicu osmine finala, pozivamo Vas da u komentar objave ovog članka na našoj facebook stranici upišete Vašu prognozu rezultata i najboljeg pojedinca susreta. Slično kao i naša kladionica, onog koji lajka objavu, prvi upiše točan rezultat (naravno, u objavi ovog članka) ćemo nagraditi s gajbom žuje. Ukoliko nitko ne pogodi točan rezultat, nagradit ćemo onoga koji prvi upiše najboljeg pojedinca susreta! Sretno! Molim da prognoze budu u ovom formatu, 3:0, Ivo Ivić