Nakon što je dobio povjerenje pisanja najava, Mario Slepčević je odlučio i nešto više. Ovo je prvi od brojnih (nadajmo se) intervjua, u kojima će na svoj zanimljiv način pokušati “popričati” s nekim važnim i manje važnim protagonistima OŽUJSKO MNL FFER. Pa “Slepi”, mikrofon je tvoj…
Već i ptice na granama znaju da se ovog vikenda OŽUJSKO MNL FFER vraća na velika vrata, velikim utakmicama velikih pojedinaca. Kroz povijest lige moglo bi ih se nabrojati brdo, ali i među takvom nakupinom talenta par imena ipak je pri samom vrhu, a jednom od njih plasirali smo par pitanja za zagrijavanje pred dugo isčekivani nastavak, usudio bih se reći, drage nam lige. Jedan i neponovljivi Milan “Mićo” Kajganić…

Zdravo Milane! Nema te k’o sto maraka na terminu u Boćarskom, jesi živ, zdrav? Jest da su bolji bez tebe, ali svejedno sam se počeo već lagano brinuti…  I na ligi si malo sporadičan, fali mi da zapikneš u sredinu pored Hrška. Di si, kaj si, kaj ima?
Evo, hvala na pitanju, super sam! Malo sam stariji, sporiji, … sve što s godinama dolazi. Nadam se da će sad kad krene liga krenuti i dobre igre cijele ekipe, fali nam sve to oko Martinovke, željni smo da sve skupa opet počne.

U prvom dijelu kao da je ta želja bila na niskim granama, ali ste se na kraju ipak provukli na iglene uši i to s visokih 6 bodova. Je li nešto slabijim predstavama možda kumovalo prošlogodišnje, za vas pretpostavljam, vrlo razočaravajuće prepuštanje bronce Cvjetnom?

Nakon bronce Cvjetnog neki od nas su najozbiljnije razmišljali o samoubojstvu, ali sva sreća vrijeme liječi sve rane tako da je s tom krizom gotovo. Velike momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro, tako da se bojim što će biti s konkurencijom kad počnemo igrati bolje. Šest bodova je puno, no ništa ne znače ukoliko nećemo u nastavak sezone krenuti jače nego ikad sa željom da se direktno plasiramo u polufinale. Momčadima koje se direktno plasiraju u polufinale je puno lakše jer je samo jedna pobjeda dovoljna za medalju i s tim ciljem pristupamo nastavku. Ukoliko se plan izjalovi, ostaje onaj teži, trnovitiji put do krajnjeg cilja.
Misliš li da tim dvjema ekipama koje trnovitijim putem dođu do final foura te dvije dodatne utakmice u globalu pomažu ili odmažu? Je li se bolje kao ekipa još uigrati, ili biti odmoran i s blagom ulogom favorita dočekati isti stupanj natjecanja?

S obzirom da se obično te dodatne utakmice igraju preko tjedna u nepopulanim terminima, onda definitivno nitko ne želi igrati te dodatne utakmice. Kada bi se igrale kao i ostatak sezone vikendom, jedna u danu, onda bi definitivno te ekipe bile u prednosti jer bi ove ekipe koje “čekaju” ispale iz ritma. Znači, mislim da je svakoj ekipi iz gornjeg doma cilj direktno ući u polufinale.
Kad već pitaš, iskoristio bih ovu priliku za apel vodstvu lige da se izbaci final four i da se uvede polufinalni i finalni dan zbog podizanja kvalitete futsala u finalu. Većina starijih ekipa kojih je iz godine u godinu sve više tu drugu utakmicu ne odigraju kako treba zbog prevelikog umora i potrošnje u polufinalnim utakmicama.
Bit će proslijeđeno i svakako se slažem s navedenim. Vratimo se u sadašnjost. Što očekuješ od ovog vikenda? OptimIT, pa Pula… Dosta neugodni protivnici.

Protivnici su neugodni, no očekujem na kontu nekih 5 bodova. Šalu na stranu, nikakvi bodovi me neće oduševiti ako ne budu plod odlične igre. Ono što nas krasi sve ove godine su čvrsta i pokretljiva obrana s malo ili ništa primljenih golova i ako to izostane, imali bi problema sa svakom ekipom, a kamoli ne s tako kvalitetnim ekipama kao OptimIT i Pula.
S OptimIT-om nismo još igrali u ovom sastavu i zanima me baš kakva su ekipa, a s Pulom nikad nisam volio igrati jer su odlična ekipa koja nikad ne odustaje predvođena rođenim pobjednikom, luđakom Medenom.
Meden je alfa i omega Pule, vuče li vas ove sezone neki pojedinac, ili ste se još više orijentirali na ekipni pothvat? Kako misliš da će proći ostale ekipe koje su s vama otputovale u LZP? Vidiš li nekog pritajenog favorita u donjem domu?

Ne bih rekao da nas netko vuče ove sezone, iako je Nader pri vrhu ljestvice strijelaca, a Berni je najbolji asistent. Kolektiv nas krasi i kolektiv pobjeđuje! Istaknuo bih samo kariku koja nam najviše nedostaje u napadu ove sezone – Hrvoje Čavka. Zbog obiteljskih i poslovnih obaveza je u nemogućnosti dolaziti redovito i korektno se povukao i oslobodio mjesto drugima.
Što se ostalih ekipa tiče, drago mi je da više nema ekipa koje služe za popravljanje osobnih i ekipnih statistika jer su svi napredovali i liga nikad nije bila ujednačenija. Od pritajenih favorita vidim Megaton i mSTART, a od ekipa iz gornjeg doma Adactu i Pulu jer stvarno imaju najjače ekipe.
Mislio sam te još pitati kome, osim sebi i Cvjetnom naravno, u trenutnoj fazi daješ najveće šanse za izravan plasman, ali si mi na to upravo odgovorio, tako da za kraj mogu samo još reći da mi je bila, kao i uvijek, velika čast malo prokomentirati ligu s tobom. Želim vam puno sreće za vikend, ali i u daljnjem dijelu natjecanja i nadam se da ćemo se sresti u finalu, i to na parketu kao protagonisti.

Nezgodno je stavljati svoju ekipu u prvi plan, ali da, nadam se da će se tvoje riječi ostvariti i da ćemo u finalu odigrati jednu “prijateljsku” utakmicu. Sretno dalje i hvala na ukazanoj časti i povjerenju!