Danas su na rasporedu odlučujuće utakmice Lige za ostanak. Četiri su kandidata, a samo dva mjesta za plasman u doigravanje OŽUJSKO MNL FFER 18. Brainless Developers su u najboljoj poziciji, vodeći su u Ligi za ostanak s 12 bodova, a kao protivnika imaju VSITE, kojemu je ostalo igrati zadnje kolo samo za čast ekipe, u što ne sumnjamo. Pečenjara kod Vilima Futsal Dinamo i Futsal Megaton će igrati utakmicu u kojoj će jedan morati ispasti iz igre za doigravanje, a OptimiT iščekuje ishod te utakmice i nada se visokoj pobjedi protiv Pjesnika. Zato smo zamolili za kratke izjave iz svih tabora.

Kristijan Rebrenišak, OptimIT; “Doveli smo se u situaciju da zadnje kolo moramo pobijediti kako bi ušli u razigravanje. Definitivno nismo zadovoljni sa rezultatom ali isto tako smo svjesni da smo si sami krivi. Ovu sezonu ne funkcioniramo ni približno dobro kao prošlu, kada smo zadnju utakmicu odigrali u finalu. Osakaćeni ozljedama i nedolascima izgubili smo mnoge ključne bodove i sada se moramo vaditi u zadnjem kolu. Nadam se da ulazimo u sljedeću fazu natjecanja, te da će nam to dati motiv da se skupimo i poremetimo planove favoritima. Sezona nam je bila šarena i želja mi je da za kraj odigramo par dobrih utakmica. Biti će ovo još jedna zanimljiva završnica. Vidimo se u Martinovki!”

Ivan Čilić, Brainless Developers; “Za sve 3 tekme siguran da će biti atraktivne. Najatraktivnija bi trebala biti Futsal Dinamo – Megaton gdje pobjedu traže obje ekipe i tu očekujem otvoren nogomet i puno golova. Pjesnici, iako nemaju više izgleda, bi svakako mogli otežati Optimitu (kao što su i Dinamu, a skoro i nama), pogotovo jer će Optimit juriti po pobjedu. I za kraj, naravno očekujem pobjedu BD-a i nadam se da ćemo biti kompletni i raspoloženi i osigurati toliko željeni playoff 🙂

Matija Capar, Pečenjara ko Vilima Futsal Dinamo; “Liga je pokazala neizvjesnost sto se vidi po tome da 4 momcadi mogu otići u borbu za naslov a samo su dva mjesta. Za moje mladiće je to super, jer samo kroz jake utakmice mozemo napredovati. Pobjedom u zadnjem kolu otvorit ćemo si put prema prolasku dalje ali opet ćemo morati čekati ostale rezultate tako da nam nema druge nego ici po visoku pobjedu pa što bude”

Dražen Ilić, Futsal Megaton; “Prije svega potrebno je pobijediti utakmicu protiv Futsal Dinama kako bi uopće imali šanse za playoff. Očekujem tešku utakmicu budući da je ekipa Dinama sastavljena od igrača koji igraju za 1 momcad ali smatram da smo kvalitetnija i bolja ekipa te da ćemo uz malo sreće ući u playoff, a onda je sve moguće.”