Druga prijavljena momčad na OŽUJSKO MNL FFER 23 je Qualija, to je bilo jasno već prije par dana. Stoga smo odlučili porazgovarati s jedinim od najiskusnijih, ali i najboljih pojedinaca momčadi, Tomislavom Lepoglavcem, koji se u nesretno ozljedio u samoj završnici prošle sezone, te će zbog težine ozljede sasvim sigurno propustiti sljedeću. Kao i Kiha, i Tomislav je “izdanak” “starog” FutsalFER-a, legenda MNL FFER-a, te se od njega očekuje da svoje znanje i iskustvo prenese na mlađe suigrače. Ove će sezone imati vremena vidjeti sa strane, što je potrebno Qualiji za prvi naslov prvaka.

Quo vadis Qualia, Tomislave? Odlična momčad napunjena sa sveučilišnim reprezentativcima, ali nikako do rezultata? Nažalost protekle dvije sezone su bile protkane ozljedama, zadnja “žrtva” si bio ti?

Qualia ima iza sebe šest sezona. Nakon prve kad smo se ajmo reći još upoznavali, ostvarili smo tri finala zaredom. U konačnici naslov nismo uspjeli uzeti, ali mislim da su ti rezultati bili uspjeh. Nakon toga su kola krenula malo nizbrdo, prije svega zbog stvarno velikih problema s ozljedama glavnih igrača, ali bilo je tu puno i nedolazaka u ključnim utakmicama, tako da možda više od ovih rezultata koje smo postigli nismo ni mogli puno bolje. Nažalost, i ja sam se na kraju pridružio ekipi s potrganim križnim, kojih je samo kod nas bilo 4 u zadnje četiri sezone, Crnčević, Lovreković, Klindić…

Možda sam se krivo izrazio, pod “rezultat” sam mislio na onaj “najveći” – naslov prvak, jer momčad s ovim igračima “zaslužuje” naslov. No idemo dalje, iako si ti zbog ozljede “vani”, neki igrači su se vratili, misliš li da će ove sezone biti bolje?

Oslonac ekipe je još uvijek isti, pojačali smo se na nekim pozicijama, i nadam se da možemo napraviti rezultat kakav svi priželjkujemo. Pokušat ću sa strane pomoći dečkima koliko god mogu, ostalo je na njima. Ja vjerujem da smo dovoljno zreli i kvalitetni za pravi rezultat.

Koga bi izdvojio u prošloj sezoni kao neki dobitak, a koga kao možda promašaj?

Pa sigurno da nam je najveći dobitak povratak našeg pivota Crnog nakon teške ozljede i oporavka, i drago mi je vidjeti da se vratio na razinu kao i prije ozljede, što i meni daje nadu i motiv da se vratim. Najveće razočarenje, neću ga nazvati promašaj, mi je Šundov koji nas je ostavio na cjedilu usred sezone s manjkom igrača. Moram spomenuti i topnika Fluku koji za nas još uvijek ništa nije odigrao, grozan je. Vrijeme bi mu bilo da se malo trgne i pokaže ono što pokazuje na sveučilištu u dresu TVZ-a.

Da, i nama nije bilo jasno gdje je nestao Šundov nakon odličnog početka sezone, ali okrenimo se budućnosti. Kad bi birao; kakav vam profil igrača nedostaje? Što tražite?

Ma mislim da smo dosta dobro pokriveni po svim pozicijama, jedan pravi zadnji bi nam dobro došao, i ne sumnjam da smo s pojačanjima takvog i doveli. Najviše nam treba da nas se u playoffu pojavi više od 6, a ne da ovisimo o tome hoće li nam doći igrač kojeg draftiramo pa da imamo zamjenu u utakmici koja lomi sezonu. To je zapravo ono što stručni stožer Q treba, jer zbog nedostatka igrača u završnim fazama natjecanja sve spadne uvijek na 5 istih. A s obzirom da se povećala kvaliteta lige, to jednostavno više nije dovoljno.

Ne sumnjamo u Tomislavove riječi, mi možemo samo reći, ostvarile se!