Četvrto kolo OŽUJSKO MNL FFER 27 priredilo nam je manji broj utakmica nego inače, no ništa manje napetosti i odličnih poteza koji su krasili rasklimani parket Martinovke prošle nedjelje.
Jutro smo otvorili susretom ekipa OptimIT i Je Zakon. Sukladno formi, OptimIT je slovio kao blagi favorit te su se sukladno tome postavili na terenu. U prvih par minuta Je Zakon teško je odolijevao napadima protivničke ekipe, na klupi je sjedio samo duh Casper, a ulogu vratara morao je preuzeti Franjo Grizelj. U takvim okolnostima poletni Luka Lukačević sječe jednu loptu na sredini terena, šeta se obranom te odličnim udarcem dovodi svoju momčad u vodstvo. Uskoro se na terenu pojavljuju stari lisci Stipe Marušić i Bernard Pavelić koji su odlučili pomrsiti planove OptimIT-a. U smiraju prvog poluvremena igrajući bez vratara, Nader Salameh na drugoj stativi pronalazi usamljenog Martina Riseka koji poravnava rezultat. U drugi dio utakmice obje ekipe ulaze furiozno gdje smo mogli gledati odličan futsal visokog intenziteta. Prevlast u igri preuzela je ekipa Je Zakon te je svim silama pokušavala doći do preokreta, ali ispred sebe su imali fantastičnog Igora Gradinščaka koji je na sve njihove pokušaje imao odgovor, pa je tako prva utakmica završila podjelom bodova.

U drugoj utakmici gledali smo sraz između Futsal Dinama i Skil Infinitas Auta. Odmah u prvoj minuti utakmice dirigentsku palicu u svoje ruke uzima nezaustavljivi Michel Čurčić koji prvo strijelac, a samo tridesetak sekundi poslije i asistent Alenu Romiću koji podebljava vodstvo. Slijedilo je par minuta mirovanja kada, tko drugi nego Michel Čurčić, još jednom servira loptu na pladanj no ovoga puta majstorski petom pogađa pojačanje ‘bijelih’ Josip Glavaš. Nakon toga gosti staju na kočnicu te su do kraja poluvremena mirno iskontrolirali utakmicu. U drugom dijelu vidjeli smo nešto konkretniji Dinamo koji je pokušavao do pogotka doći preko kontra napada, ali bezuspješno. Ono što obrana nije uspjela otkloniti, uspijevao je Lukas Mlinarić te je osigurao prvi ‘clean sheet’ svoje ekipe i naravno, nova 3 boda.

U centralnom susretu kola, gledali smo ekipe Microblinka i BE-terne. Da će Microblink ove godine biti tvrd orah svima demonstrirali su već u prvoj minuti. Sada već dobro poznata akcija sa centra urodila je plodom brzinom svjetlosti kada Marko Krznar torpedira Lukića i dovodi svoju ekipu u vodstvo. Naravno da nebesko plavi tu nisu stali, naprotiv samo su pojačali tempo te nakon kornera lopta napucava nesretnog Ledniščaka i završava u mreži. Ovakav početak susreta uzdrmao je rutinere BE-terne, ali nakon par minuta igre njihova kvaliteta dolazi na vidjelo egzekucijom Davora Jurišića koji nagoviješta preokret svoje momčadi. Taj gol dao je vjetar u leđa gostima, pa tako do kraja poluvremena BE-terna dominira terenom, a Saša Ledinščak u pokušaju dodavanja režira veće iskupljenje od onoga u Shawshanku i stvari vraća na početak. Predah je dobro došao objema ekipama i mogli smo svjedočiti odličnim prilikama što s jedne što s druge strane. Ipak, puno konkretnija bila je BE-terna, prvo se ponovno u strijelce upisao Ledinščak, da bi pred kraj utakmice sve nedoumice riješio Duje Rogulj na drugu asistenciju Mirka Rogošića.

Sljedeći susret bio je između ekipa minus5 i Al Centra Lipik. Još na zagrijavanju prije utakmice moglo se vidjeti da će to biti fantastičan susret. Naime, obje ekipe došle su sa dugačkom klupom, uigranom ekipom i naravno, željne bodova. Od početka susreta bila je to jako tvrda utakmica, rekli bi ‘prava muška’, sa puno prilika i vrlo raspoloženim vratarima. AI Center Lipik bio je bolja momčad u prvom poluvremenu te su svoju igru mogli naplatiti šestercem kojeg je izveo Mateo Čekol, no njega čita fantastični Viktor Habazin i zadržava paučinu u svom golu. Kako sam već ranije rekao, u ovako čvrstoj utakmici, prekršaja nije nedostajalo pa ih je tako do predaha zabilježeno čak sedam. Lipičani u drugom dijelu nastavljaju napadati, a minus5 organiziranom obranom odbija sve njihove napade. Da se minus5 nije samo branio pokazuje Ivan Šako koji je nakon kornera iznenadio do tada vrlo sigurnog Pranjića i doveo svoju ekipu u vodstvo. Do kraja susreta gledali smo opći napad na gol domaćina, ali je igrač utakmice Viktor Habazin odlučio zaključati svoja vrata i tako donio svojoj ekipi prvu pobjedu ove sezone.

Za kraj dana gledali smo vrlo zanimljivu utakmicu prvaka Plavog mjeseca i Cvjetno 9y.co. Plavi mjesec, sa nešto tanjom klupom, dolazi u vodstvo nakon lijepe akcije između Vrančića i Čilića. Prvaci su dominirali terenom početkom utakmice, imali su dosta prilika, no nisu iskoristili ponuđene te su na predah otišli samo sa jednim golom prednosti. Drugo poluvrijeme nam je donijelo ipak nešto bolji futsal na obje strane, ali ovoga puta glavnu riječ su vodili momci iz Cvjetno 9y.co. Kao i prošlo kolo, dečki sa klupe odigrali su bitnu rolu u preokretu svoje momčadi. Sve više napadačkih izleta u gol je pretvorio Vedran Škorić koji se našao na pravom mjestu nakon što je solo prodorom izvanredni Žnidarec prošao kroz cijelu ekipu Plavog mjeseca. Žnidarec je bio jako raspoložen pa se malo poslije i sam upisao u strijelce. Ta dva pogotka totalno su promijenila situaciju na terenu gdje se prvak nije snašao, a gosti su se svim silama trudili sačuvati prednost, a na kraju su i uspjeli u tome.