Kod rezimiranja sedmog kola, nećemo ići kronološki, već ćemo pokušati to napraviti prema grupama, stoga je logično da krenemo od Skupine A OŽUJSKO MNL FFER 23. U utakmici koja je trebala biti jedan od dva derbija, možemo reći da je Eccos Inženjering ponizio Plavi Mjesec teniskim rezultatom. Rajh i Dekanić su poentirali u prvom poluvremenu za Eccos Inženjering na čijem je golu bio, ovo kolo sigurni, Karlo Maloševac. Što zbog nepovoljnog rezultata, što zbog “kratke” klupe, Plavi Mjesec se vrlo rano odlučio na golmana igrača, no Eccos je to ubojito kažnjavao svaki put. Šlag na tortu je dodao Matija Rajh pogotkom skoro iz svog kornera na samom kraju utakmice.

Drugi derbi nam je ponudio isto tako vrhunsku utakmicu, koja je mogla otići na obje strane. Relatuivno smo ostali zakinuti, s obzirom da je u obje momčadi falio “pravi” golman; Goran Škorić se izgleda ozbiljnije ozlijedio, dok je Natko Kvakan bio odsutan iz nama nepoznatih razloga. Ars Futuri je ovaj susret puno više značio i to se vidjelo od početka. Uraganski su krenuli i već je u 11′ stajalo velikih 3:0 za njih. Crni su se pogledavali i okrivljavali jedan drugoga za golove, dok su igrači Ars Future čuvali snagu za drugo poluvrijeme. I upravo je to ih moglo “doći glave”, jer su očito, u drugom poluvremenu pali sa snagom, a Je Zakon je osokolio pogodak Bernarda Pavelića u 21′. No, ubrzo je došao hladni tuš u obliku gola Ivana Runje koji sigurno ni danas neće priznati da li je uistinu htio pucati ili dodati na drugu stativu.

Microblink je bio blizu prvim bodovima. Velikih 2:0 na poluvremenu Stepanić i Rotim ipak nisu uspjeli sačuvati do kraja. Najprije su Hrvoje Vidović i Filip Koljaj u prvim minutama drugog poluvremena izjednačili rezultat, da bi Skelin u 27′ donio prvo vodstvo Sv. Petra a Filip Koljaj svojim drugim pogotkom u 30′ potvrdio pobjedu.

U posljednjem susretu 7. kola, Pula je tražila pobjedu u dvoboju protiv Futsal Megatona. Gledali smo izjednačen susret do posljednjih minuta utakmice kad je Mateo Čekol ponovno zabio za Megatonce i tako donio veliku pobjedu koja će im puno značiti u Ligi za Ostanak.