Ako smo rekli da će prva utakmica biti zanimljiva, što reći onda o dvoboju između aktualnih prvaka Pule i najtrofejnije momčadi MNL FFER-a, sadašnjeg VAR-a. Zbilja je nemoguće predvidjeti kako raspoloženi će biti igrači VAR-a ovo kolo. Iako su kao posljednje pojačanje doveli hrvatskog reprezentativca, Kristijana Grbešu, ni to nije bilo dovoljno da Skupinu završe u dobrom ritmu. Porazom protiv Cvjetnog ne samo što su izgubili utakmicu, nego su i izgubili važna tri boda koja im može toliko značiti u utrci za prva dva mjesta u Ligi za Prvaka. S druge strane, Puljani su izgubili malo na motivaciji nekih ključnih igrača, ali i formi. Očito je da Josip Grubeša nije u svojoj najboljoj “zoni”, kao što ni Dean Meden nije. A dok je tako, Puljani ne mogu računati na bodove , posebno ne protiv odlične momčadi kao što je VAR. 

Jako loš omjer imaju Puljani protiv VAR-a, no znakovito je da je posljednji susret otišao na stranu Puljana i to minimalnim rezultatom u kojem je jedini strijelac bio spominjani Josip Grubeša, koji je ovako najavio susret u subotu; “Očekujem dobru utakmicu sa puno golova. Imamo teškog protivnika koji je uvijek nazgodan, ali vjerujem da ćemo pobjediti. Ne zanima nas u kojem sastavu će doći, ne bojimo se nikoga, mi ćemo igrati svoju igru!”

Iako će na golu VAR-a stajati Anthony Petar Knežević, a na golu Pule Antonio Vuk, suigrači iz aktualnog prvaka Hrvatske Alumnusa, zanimljivost je da i Vlatko Brnić, voditelj VAR-a očekuje puno golova; “Očekuje nas teška utakmica protiv prošlosezonskog prvaka. Vjerujem da će se igrati presing po cijelom terenu i da će to biti interesantna utakmica s puno golova. Nas samo pobjeda ostavlja u borbi za direktan plasman u polufinale, tako da se nadam da ćemo mi zabiti jedan više.”