Skupinu A obilježila su iznenađenja kroz cijeli vikend. Već je prva utakmica 3. kola Skupine A pokazala da ovo neće biti “normalan” vikend. Već u prvoj utakmici Futsal Prava i Adacte Futsal Pravo je imalo prividnu terensku premoć nad Pjesnicima, no to nisu uspjeli konkretizirati. Točnije Stjepan Roić na golu je bio glavna prepreka nastojanjima plavih da pronađu put do mreže. S druge strane, Pezo nije uspio neutralizirati udaraca Gusića, koji je bio sve samo ne lagan, te se s prednosti Pjesnika otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu slična priča; Pravo stišće, Pjesnici poentiraju iz kontri. Jednu takvu vrhunski je pretvorio u pogodak Drago Jurić, na asistenciju strijelca prvog pogotka. Kakvu takvu nadu vraća Pravu Andrea Gadžić, od kojeg se nesretno odbija lopta u gol Roića, no zakratko. Dvije minute prije kraja Gusić sa svoja dva pogotka donosi vrijedna tri boda Pjesnicima.

U utakmici Danze Kuduro i Cvjetnog smo očekivali veliku borbu, to smo i dobili. Pregršt dobrih prilika, utakmica dobrog ritma, čvrstih startova. Ali golove nismo vidjeli do početka prvog poluvremena, kada loptu iz kornera izvodi Tin Huzjak, a Vedran Škorić odličnim udarcem “para” mrežu nemoćnog Mamića. Iako je Škorić bio na udaljenosti od 9 m udarac je bio isuviše precizan da bi ga Mamić neutralizirao. Cvjetno se orijentiralo na čuvanje rezultata, dok je Danza Kuduro stihijski napadalo. I kad su već plavi mislili da su uhvatili svoj prvi trobod; Domagoj Živković se “prišuljao” iza protivničke obrane i pogodio za veliki bod Danze.

Očito da Adacta još nije naučila da se na OŽUJSKO MNL FFER XIV nikoga ne smije podcijeniti, a posebice ekipa poput Grupe TNT. Naravno da se nedolazak Lukića i lagani pristup utakmici osvetio Adacti, te je već u osmoj minuti svjetlilo velikih 3:0 za Grupu TNT. Adacta je stiskala, natjerala TNT na obranu u svom devetercu, no Filip Karagić je bio vrlo siguran, a česte pogreške Adacte rezultirale su kontrama TNT-ovaca. U 10′ Zorić smanjuje rezultat lijepim udarcem iskosa, no Vukadin odmah potom iznenađuje Catelu na golu udarcem sa 12-13 m. Adacta tada pokušava igru  s golmanom igračem, no s previše grešaka da bi TNT-ovci takve prilike propuštali. Konačan rezultat 3:7 izgledao je užasno, no prava pljuska došla je Adacti već dan poslije.

VAR je lako riješio problem zvan No Name Futsal. Iako bez Anthonya Kneževića, VAR-ovci su strpljivom igrom s Brunom Šagudom kao golmanom igračem došli do uvjerljive pobjede. Dan poslije VAR ponovno nije imao Kneževića na golu, a i protivnik s druge strane je bio dosta opasniji. Futsal Pravo u nedostatku Kneževića na golu je vidjelo svoju priliku. I imali su start iz snova. Dva pogotka Nike Batinića je zasigurno ono što su samo mogli sanjati. Na njihovu nesreću, VAR se brzo pribrao i golovima Kozine i Šaguda najprije izjednačio, da bi Vlatko Brnić u potpunosti preokrenuo rezultat. Unatoč odličnom početku, Pravo može žaliti jer su samo trećinu utakmice odigrali kako spada.

Grupa TNT je pobjedom nad No Name Futsalom potvrdila svoj vrhunski vikend. Da mogu gore od subotnje predstave, vjerojatno ni u Adacti nisu vjerovali, zato su to pokušali dokazati u nedjelju. Ponovno su Ukalović, Catela, Markić i društvo prikazali igru debelo ispod svog renomea, dok je momčad iz Cvjetnog spremno prihvatila poklon. Iako je Ivan Žnidarec postigao dva pogotka, prvi i posljednji, igrač utakmice bio je Vedran Škorić koji je konačno pokazao ono zbog čega je doveden, te je “dodao boju” igri Cvjetnog, koja je konačno poprimila obrise željene.

A da iznenađenje bude potpuno pobrinuli su se Pjesnici, koji su iznenađujuće svladali Danzu Kuduro i tako stali uz bok Grupi TNT na vrhu ljestvice Skupine A. Da smo pitali igrače Pjesnika koliko bodova očekuju nakon četiri kola, vjerujem kako niti jedan ne bi rekao sadašnje stanje. No, očito je Ivan Bebić, voditelj momčadi pogodio s pojačanjima, jer su su Ivan Gusić i Josip Perić već sad pokazali kao najvećim iznenađenjima lige. Protiv Danze Kuduro mreže su zahvaljujući Mamiću i Roiću mirovale do 25. minute. a onda je krenuo Gusićev i Perićev šou. Danza je u završnici pokušala s golmanom-igračem, no i to je Gusić iskoristio i prometnuo se u prvog golgetera lige.

Za kraj vidite kako su voditelji momčadi vidjeli (ne)uspjehe svoje momčadi ovog vikenda;

 

 

Smatrate li Grupu TNT i Pjesnike pravim iznenađenjima i vjerujete li da mogu tako nastaviti?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...