Dvije momčadi su poslije 14. kola u kojem smo samo vidjeli utakmice Lige za Ostanak imale razloga za zadovoljstvo. Hennessy, koji je odradio svoj dio posla i očekivano slavio protiv nemotivirane Galerije, te GMNK Cvjetno, koje je po treći put u odlučujućoj utakmici svladalo Jokera i tako ga lišio nastavka natjecanja. Krenimo kronološki. 

HR Cloud je završio natjecanje onako kako je cijelo natjecanje i igrao. Predajom. Prečesto je HR Cloud položio oružje i prije sučevog zvižduke, kao i nakon prvog gola u svojoj mreži. Tako je bilo i sad, još jedna izgubljena utakmica, ovoga puta “za zelenim stolom”.

Hennessy nije imao težak zadatak. Galerija sa samo pet igrača i Kozakom na golu nije bila krupan zalogaj. Juraj Begovac s tri pogotka i Vukovski s dva najbolje su iskoristili ovu situaciju. Hennessy se već okrenuo playoffu i važnoj utakmici s Futsal OptimIT-om.

Mislim da nitko nije imao ni zrno sumnje da će Estare Culto, kako im i priliči, na pravi način odraditi svoju posljednju utakmicu u OŽUJSKO MNL FFER 13. U za njih jako čudnoj sezoni, u kojij su umjesto na visokoj poziciji Lige za Prvaka, završili na začelju Lige za Ostanak, zadnja utakmica protiv Amaterskog nogometa bila je samo mali melem na ranu promašene sezone. Marušić, Pavelić, Šušković, Čavka, imena su koja garantiraju playoff, no očito ne i ove sezone. I protiv Amaterskog nogometa smo vidjeli “rupe” u igri crnih koje će, ako žele u playoff iduće sezone, morati ispraviti. Da li je potrebna “nova krv”, ostaje na voditelju Mikiću, no primjetan je pad u igri Crnih, posebice u obrani, koja je bila njihov najjači forte.

I za kraj, ostao nam je šlag na torti Lige za Ostanak. Joker i GMNK Cvjetno izravno su odlučivali tko će u playoff. Utakmicu je uvelike obilelježio izostanak, Eugena Živka, važne karike Jokera. Osim što nije mogao svojom igrom pomoći, njegov (neopravdani) izostanak psihološki je uzdrmao momčad, koja se više bavila njegovim izostankom nego stanjem na parketu. To su naravno, objeručke prihvatili i iskoristili momci iz Cvjetnog koji su zasluženo visoko slavili. Mrežu je načeo Zvonimir Matošević, a onda je sve išlo lakše. Rezultat se zaustavio na 0:7, što je i realan pokazatelj stanja na terenu.

Za Hennessy i GMNK Cvjetno slijede utakmice osmine finala OŽUJSKO MNL FFER 13, dok za ostale znači odmor i rezime sezone. Neki već najavljuju “remont” momčadi, dok neki namjeravaju s jednakim snagama ući u četrnaestu sezonu. No, svima je zajednička želja da iduća bude kudikamo bolja; pogledajte i poslušajte izjave;