Ovu sunčanu nedjelju smo krenuli sa Skupinom B OŽUJSKO MNL FFER 26, odnosno utakmicom Microblinka i Futsal Dinama. Obje momčadi su u prvom kolu upisale poraze, tako da su obje krenule u utakmicu s namjerom da upišu na konto prve bodove. Tako je Leon Rotim promovirao nove ‘nade’ Microblinka, Juricu Vugrina, dobro poznato lice MNL FFER-a i Marka Krznara, novo lice. Obojica su našla svoje mjesto u prvoj postavi i opravdali svoje pozive. Potonji je upisao i asistenciju Leonu Rotimu u 6’. Rezultat 1:0 je stajao do 16’ ponajviše zahvaljujući odličnom Ivanu Paljku na golu Microblinka. No i Paljak je morao kapitulirati u 16’. Fran Poklečki je spremno prihvatio odbijanac i pospremio ga u mrežu za 1:1. Nastavio je Futsal Dinamo dominirati, a Microblink je prijetio iz kontri. I Lovro Hlupić je bio zapažen na ‘Plavom golu’ te se činilo da će Dinamo i Microblink podijeliti bodove. S tim se nije složio Mario Šoštarić koji je lijepim i odmjerenim udarcem pogodio mrežu i donio prve bodove Futsal Dinamu. Ostaje žal Microblinku jer su odradili odlično većinu susreta, no ukoliko nastave ovako, bodovi će doći veoma brzo.

 

 

Druga utakmica Skupine B nam je donijela borbu dvije potentne momčadi, potencijalnih ‘dark horse-ova’ natjecanja, Je Zakon i AI Center Lipik. AI Center Lipik je jasno pokazao svoje namjere s deset igrača u kadru i zahvaljujući tome su nastojali držati tempo od početka do kraja. S druge strane godine i iskustvo su bili na strani Je Zakon-a što je odmah demonstrirao Kristijan Silić u 14’ susreta. Primio je loptu na lijevoj strani napada, lijepo se oslobodio čuvara i plasirao loptu u gornji desni kut, Ivan Sobota je bio nemoćan na golu. Do 20’ Hrvoje Rihtarić je držao svoju mrežu netaknutom, a onda je ipak kapitulirao. Krivnju je preuzeo na sebe dvojac Šušak-Dalipi. U 26’ ponovno je Kristijan Silić, najbolji pojedinac susreta doveo Je Zakon u vodstvo koje su održavali gotovo do kraja susreta, kad je Mateo Čekol postigao pogodak i donio objema momčadima po bod.

 

 

Posljednja utakmica Skupine B ponudila je i najnevjerojatniju završnicu dana. Obje momčadi su došle s minimalnim brojem zamjena, s tim da je Martin Oreč promovirao najnovijeg Oreča na ligi, Hrvoja. Kako se utakmica primicala kraju, tempo je slabio, momčadi su gubile na snazi i koncentraciji, što se pokazalo kobnim za Ars Futuru. Ponajbolji pojedinci su bili prekaljeni golmani OŽUJSKO MNL FFER, Mario Goleš na strani Kako to i Natko Kvakan na golu Ars Future. Upravo je potonji prvi kapitulirao i to od strane Ivana Markovića. Nisu se ‘Crni’ dugo radovali jer je ubrzo dvojac Brnić-Bilopavlović anulirao prednost. Kad se već mislilo da se odlazi kućama podijeljenih bodova, kreće drama. Bašić ima aut trinaestak sekundi prije kraja susreta, no gubi loptu i Kako to ostvaruje brzu kontru 2 na 1. Dolazi lopta do usamljenog Hrvoja Oreča, koji se nalazi leđima okrenut s Kvakanom. Okreće ga i pada u 6m, na što je već sudac utakmice krenuo pokazati na najstrožu kaznu. Hrvoje ipak u padu uspjeva sekundu prije kraja uputiti udarac i postići pogodak za veliku pobjedu Kako to i završetak velike drame.