Nevjerojatno, ali istinito, rekli bi. U prve tri utakmice trećeg kola OŽUJSKO MNL FFER 26 vidjeli smo identičan rezultat, 1:1. Da smo imali našu OŽUJSKO MNL FFER Kladionicu, ‘zli jezici’ bi već pričali naveliko o namještenim rezultatima. Ovako, ostaje raritet koji ćemo pokušati objasniti. OptimIT se počeo ekipirati. Protiv favoriziranog Skil Infinitas Auta tako smo vidjeli još jedno poznato lice u redovima Plavih – Ivana Čilića. Definitivno igrač koji je već u prvom nastupu donio kvalitetu i širinu OptimIT-u, ono što im je ponajviše nedostajalo. S druge strane, nekompletan Skil sigurno je više očekivao od početka natjecanja, no s obzirom na to da se još uvijek nisu pojavili u kompletnom sastavu, njihovi šareni rezultati ne bi trebali nikoga čuditi. I ovako, možda bi stvari bile drukčile, odnosno Skil bi upisao pobjedu da na suprotnoj strani nije stajao nadahnuti, Igor Gradinščak. I svemogući “Crni” je ipak kapitulirao u 22’. No, iskazao se “Crni” na drugoj strani terena. Priključio se svom napadu pred kraj susreta i doprinjeo pogotku Pavla Pavišića u 29’. Pogotku koji je donio veliki bod OptimIT. ‘Bod k’o kuća’ rekli bi neki.

U velikom derbiju 3. kola Skupine A vidjeli smo fenomenalan susret u kojem je pobjeda mogla otići u oba smjera, posebice na kraju susreta kad je Plavi Mjesec krenuo u potpuni rizik, igrajući kod rezultata 1:1 s golmanom-igračem. Svjesni su u Plavom Mjesecu da su možda i najuigranija takva kombinacija lige, no ovoga puta šahovska partija je završila podjelom bodova. Prva je BE-terna povukla potez. Zabio je, tko drugi nego Dario Markić, koji je nadahnuto vodio BE-ternu kroz cijeli susret. Izašao je Markić sam pred Livančića i majstorski pospremio loptu u rašlje. Nije pogodak Markića smeo Plavi Mjesec, koji je instantno izjednačio preko kombinacije Zonjić-J.Pajalić. Većinu posla obavio je Neven Zonjić, no bez Juraja ne bi išlo, bio je u pravi trenutak na pravom mjestu za izjednačenje rezultata. Da nije bilo raspoloženih Juranovića i Livančića na golovima, vjerojatno bi bilo puno više golova, ovako su mreže mirovale do kraja susreta. Bilo je tu preški, stativi, ‘mrtvih’ i ‘živih’ šansi, no dojma smo kako su obje momčadi zaslužile barem jedan bod iz ovog susreta.

Treći neriješeni susret rezultatom 1:1 vidjeli smo u dvoboju AI Center Lipik i Kako to?! Nije bilo Goleša ovog vikenda na golu Kako to?! što je automatski značio veliki hendikep, no u ovom susretu je Hrvoje Oreč na zadovoljavajući način nadomjestio njegov izostanak. Nije niti AI Center Lipik bio u punom sastavu, no ova šestorka je bila dobra ekipa za ‘potući se’. Upravo je takva utakmica se i očekivala. S puno duela, prekršaja i borbe za svaku loptu. I nije razočarala. U prvom poluvremenu su mreže mirovale, a onda je Ivan Marković prvi ‘otvorio račun’ u 20’. Pet minuta poslije, stvari su se vratile na početne postavke. Povratnik u ekipu, Dražen Ilić, odmjerenim udarcem je pogodio desni kut Kako to?! gola. Na kraju utakmice smo vidjeli zadovoljstvo na licima svih, što odaje da su, s obzirom na izostanke, i prižaljkivali ovakav rasplet.

Cvjetno Codifica ima i lijepih i ružnih iskustava s Microblinkom, tako da je sigurno motivacija bila na vrhuncu pred ovaj susret. Jedini ‘problem’, bio je Vanja Hršak, u ulozi golmana, no kako je obavljao posao golmana, pitanje je na kojem će mjestu osvanuti sljedećeg vikenda. Znao je Microblink kako mogu kazniti Cvjetno, no realizacija ovog puta im nije bila na razini. Cvjetno se mučilo doći do mreže Microblinka, ponajprije je ‘krivac’ za to bio ponovno odlični Ivan Paljak. Vedran Škorić i Ivan Žnidarec su bili stalna prijetnja njegovom golu i tek je u 25’ došao taj drugi pogodak koji je značio da se Cvjetno Codifica može koliko toliko opustiti. Utakmica je završila s visokih 4:0, rezultatom koji možda ne predstavlja stvarno stanje s terena.

Futsal Dinamo je s maksimalnim rosterom ušao u okršaj s Je Zakonom, koji je, sudeći prema njihovoj brojnosti, također ozbiljno shvatio ovaj susret, znajući kako mlade nade Plavih znaju biti nezgodne. Izjednačen je susret Futsal Dinama i Je Zakona bio gotovo u cijelom svom trajanju. Je Zakon je pokazao kako mogu biti pragmatični i prilagodljivi. Iskoristili su svioje dvije šanse i čekali pogreške protivnika. S druge strane, trener Jukić je dugo rotirao i tražio najbolju četvorku, no nije našao pravi recept, raspoloženog pojedinca koji će ugroziti gol odličnog Rihtarića. S druge strane, Nader Salameh je pokazao Lovri Hlupiću kakav top ima u nogama i vjerujemo kako će se njegovog slobodnjaka mladi golman Dinama još dugo sjećati.

Kumovi su tražili odgodu od SM Ringoela i dobili ju, no nisu na terenu pokazali nikakvu zahvalnost. Štoviše, upisali su vrijednu pobjedu protiv neugodnog protivnika i tako isprali gorak okus poraza u proteklom kolu. Zanimljivu momčad okupio je Dean Meden. Andrej Maksimović na golu, Meden kao idejni vođa i dirigent, prve violine Davidović i Čurčić kao i ostatak orkestra (Šteko, Botica, Copić, Kos). Kumovi će biti sigurno od jednih kojih će se pitati u vezi raspleta lige. Pokazali su to i u ovoj utakmici. Meden se prvi upisao u listu strijelaca, no Ante Juričić ga je anulirao već tri minute poslije. Iako je SM Ringoel dobro stajao na terenu i prijetio iz protunapada, kvaliteta Davidovića i Crnčevića je isplivala na vidjelo, te su pogotcima u 14’ i 22’ uveli utakmicu u mirnije vode. Josip Jukić je u 24’ uzburkao valove, no točku na i postavio je Michel Čurčić pogotkom u posljednjoj minuti.