Vjerojatno nam predstoji najuzbudljiviji draft do sada. Iako naš draft nema toliku povijest, pokazao se kao jedan od važnijih trenutaka u natjecanju. Posebice će to biti situacija s draftom OŽUJSKO MNL FFER 16. Jer, neulaskom u playoff, mStart, odnosno njegovi igrači su postali poželjne “udavače” svakoj momčadi. A zasigurno da puno momčadi bi moglo uzeti i Kuliša, golmana Agencije koji se pokazao u odličnom svjetlu ove sezone. Bilo kako bilo u nedjelju, od 18.30h će se događati zanimljive stvari.

Idemo ponoviti pravila drafta; Draftom dajemo mogućnost igračima koji sa svojim momčadima nisu uspjeli ući u playoff, da ipak “vide” playoff, ali kao igrači neke druge momčadi. Draft će se održati u nedjelju, 29. svibnja 2016., u 18.30h po sljedećim pravilima.

Dva su važna pravila, koja ne smiju ove sezone biti prekršena!
Ukoliko igrač želi biti draftiran, i neka momčad ga želi draftirati, on mora doći na draft, inače neće biti draftiran, a momčad koja ne bude imala fizički svog predstavnika na draftu ne može sudjelovati u njemu.

– draftiraju se isključivo igrači koji nisu ušli u doigravanje.
– momčadi biraju igrača ovim redoslijedom;
(prva bira momčad koja je završila kao drugoplasirana u Ligi za Ostanak, pa zatim momčad koja je završila na drugom mjestu Lige za Ostanak, pa zatim osma momčad Lige za Prvaka, itd.)

1. 2.-plasirani LzO
2. 1.-plasirani  LzO
3. 8.-plasirani  LzP
4. 7.-plasirani  LzP
5. 6.-plasirani  LzP
6. 5.-plasirani  LzP
7. 4.-plasirani  LzP
8. 3.-plasirani  LzP
9. 2.-plasirani  LzP
10. 1.-plasirani  LzP

– momčad koja draftira mora imati svog predstavnika (fizički) na draftu.
– momčad koja nema predstavnika na draftu smatrat će se da je odustala.
– ukoliko momčad izabere nekog igrača, a on ne pristane pristupiti toj ekipi, igrač nema pravo biti draftiran od bilo koga drugoga, dok momčad koja ga je htjela draftirati ima pravo opet drafta, do pristanka nekog drugog igrača ili odustajanja od drafta.
– momčad ukoliko draftira igrača, a već ima 14 igrača u rosteru, se mora “odreći” nekog svog igrača.
– ukoliko je igrač kojeg se draftira “stranac”, a momčad već ima tri stranca u rosteru, mora se “odreći” jednog stranca.
– stranac se ne može draftirati ukoliko nema uvjete za nastup u playoffu.

Ukoliko želite prisustvovati draftu, dođite u Martinovku, prije prve utakmice osmine finala, u nedjelju 29. svibnja 2016., u 18.30h u dvorani Martinovka!