U dosadašnjih jedanaest sezona MNL FFER nisu se propozicije lige toliko proučavale kao prije osmine finala OŽUJSKO MNL FFER 12. Nakon što smo otklonili dvojbe oko prolaska ekipe u slučaju neriješenog rezultata u osmini i četvrt-finalu, dogodio se novi “problem”. Odnosno, novi slučaj. Naime, već u prvoj utakmici finala Nikola Sigurnjak, igrač Adacte nastupom u osmini finala izravno bi kršio Članak 15. koji kaže; „Stranac“ mora imati najmanje 51% nastupa u ligaškom dijelu natjecanja (Skupina A ili B + LzP ili LzO) da bi ostvario pravi nastupa u playoffu. Iznimka su ozljede, ali je momčad dužna priložiti liječničku dokumentaciju. “Sigurni” je imao do sada samo četiri nastupa i to je automatski značilo da ne smije nastupati u osmini finala. S obzirom da nije bilo ni Zorića ni Tomića, Adactu je očito čekao težak zadatak protiv “nabrijane Atenze Zoom Zoom. Tako je i bilo, U prvih 20. minuta mreže su mirovale, a golmani Mamić i Lukić su bili na visini zadatka. No, početak drugog poluvremena je obilježio gol Tonija Bjelobradića koji dovodi Atenzu u vodstvo. Iako je to unijelo nervozu u redove branitelja naslova, ubrzo je Filip Ukalović našao put do mreže. Lijepo se “izbacio” driblingom u sredini i još ljepše pogodio za izjednačenje rezultata. Taj gol kao da je smirio malo Adactu koja se zadovoljila čuvanjem rezultata. Utakmica je bila visokog ritma i naboja, tako da su Kovač i Pribolšan “požutili” u 27. minuti iako su inače vrlo dobri suci Hasić i Ivić mogli i ranije pokazati žuti karton. 34. minutu je označila velika pogreška obrane Atenze i pogodak Matije Catele za 2-1. Pokušala je Atenza s golmanom igračem, no dopustili su još jedan pogodak Adacti za konačnih 3-2.

 

 

Zbog jednakog “problema” Bubanj je na noge Cvjetnom morao bez Grgića i vratara Kneževića. Upravo nevjerojatno; jer je Bubanj pazio da Horvat bude 7 utakmica na klupi u natjecanju po skupinama te tako stekao mogućnost igranja u playoffu, dok su potpuno zaboravili na Grgića i Kneževića. Pravila su naravno jednaka za sve, te je Bubanj morao u vatru ponovno s Brnićem kao golmanom-igračem. Vedran Škorić doveo je Cvjetno u 5. minuti u vodstvo, Brnić na golu nije imao šanse. Mreže nisu dugo mirovale, već u sljedećoj minuti Cota je odmah poravnao rezultat. Bubanj je bio nervoznan cijele utakmice, a u nervozi je prednjačio Ledinščak, koji se nakon svog pogotka imao potrebu obračunati sa suigračima. S 2:1 u korist Bubnja se otislo na poluvrijeme taj se rezultat zadržao sve do 31. minute kad Rapaić iskorištava jednu odbijenu loptu  i pretvara ju u pogodak. To izjednačenje je naravno dalo još više elana GNK-ovcima koji su jurnuli po pobjedu, no nisu uspjeli. Ledinščak je u zadnjim sekundama utakmice postigao pogodak za pobjedu Bubnja, koji će morati puno više pokazati u sljedećoj rundi natjecanja.

 

 

Hennessy i Estare Culto nisu imali problema sa “strancima”, a Hennessy je zbog svoje pete pozicije ušao kao favorit u ovaj susret, posebice jer mu je odgovarao eventualni neriješeni rezultat. Obje momčadi su bile u svojim skoro najboljim sastavima. Hennessy je krenuo u sastavu Rihtarić – Rudman, Radoš, Sinković i Vukovski, dok su crni krenuli sa postavom Šušković – Pavelić, Čajić, Salameh i Marušić. I u ovom susretu su mreže mirovale prvo poluvrijeme, a za to su najviše zaslužni bili Šušković i Rihtarić, golmani Estarea odnosno Hennessy-a. Nažalost, opravdano pokazani drugi žuti karton Radošu usmjerio je utakmicu. Odmah je poentirao Salameh, a već minutu kasnije Pavelić je povisio rezultat. Hennessy bez Radoša izgledao je kao zmija bez glave. Jalovi napadi odsjedali su u rukama Šuškovića ili što je bilo još češće pogreškama Hennessy-a. Pokušao je Hennessy s golmanom-igračem, no jedino što je uspio napraviti bio je počasni pogodak Vukovskog u 39. minuti.

 

U posljednjoj utakmici osmine finala sastali su se FKIT Tigrovi i Pula Gladiators te ponudili zanimljivu i uzbudljivu utakmicu. Iako su mreže mirovale do 31 minute, uzbuđenja pred vratima obiju ekipa nije nedostajalo, a oba golmana (Mrvelj i Vuk) sigurno su gospodarila svojim prostorima i čuvali mreže netaknutima. U navedenoj 31. minuti Milek se odvažio na jedan dalekometni udarac kojeg Đureković skreće isprad Vuka i poentira za veliko vodstvo i sreću FKIT-a. To je značilo da Pula mora još više stisnuti jer su joj sada trebala dva gola za prolazak dalje te su se odmah odlučili na igru s vratarem u polju. Sigurno i bez previše rizika su gradili svoje napade, a FKIT je čekao priliku da prelomi utakmicu. Tek u 38. minuti Živolić kupi jednu “ničiju” loptu te udarcem sa 7 metara uspjeva savladati Mrvelja. Već u sljedećoj minuti potpuni šok za FKIT, lopta je spuštena po desnoj liniji na Džapu koji daje visoku loptu u sredinu, a tamo se nalazi Grubeša koji glavom posprema za vodstvo Pule. Nešto malo više od minute je ostalo na semaforu i FKIT pokušava s vratarem u polju, ali njihovu brzopletost koriste Tadić i Vuk koji pogađaju sa svoje polovice za veliko slavlje Pule.

 

1/4 FINALE

Bubanj – Estare Culto

Adacta – Pula Gladiators

(prvonavedene momčadi imaju prednot u slučaju neriješenog rezultata)

Bilten s odigranih utakmica osmine finala možete pronaći na ovom linku.