U prvom susretu posljednjeg kola Lige za prvaka OŽUJSKO MNL FFER 26 smo vidjeli pravu golijadu iako rezultat 0:0 na poluvremenu to nije baš dao naslutiti. Golijada u drugom poluvremenu bila je ponajviše rezultat u promjeni načina igre Plavog mjeseca u drugom poluvremenu koji se odlučio na igru s vratarem u polju. Marković je to ponajbolje iskoristio i sa tri slična gola sa svoje polovice doveo Kako to?! u prednost. Uspjeli su nakon toga Kovačić, a zatim kasnije i Pajalić lijepim udarcima iz daljine smanjiti prednost da bi onda opet Marković vratio +2. Dvije minute prije kraja susreta ulazimo u fazu gol za gol. Matković prvo smanjuje na -1 nakon odbijene lopte. Nakon toga opet loše odigravanje Plavog mjeseca koje ovog puta Martin Oreč kažnjava. U posljednjoj minuti nadu vraća opet Matković nakon lijepo izigranog igrača više. Gol je o po desnoj strani i visio u zraku do samog kraja te je na kraju Kako to?! bio taj koji je potvrdio pobjedu. Hrvoje Oreč kao vratar u posljednjim sekundama potvrđuje pobjedu svoje ekipe udarcem iz svog kaznenog prostora.

Veliki uteg je imao Cvjetno u svojem posljednjem susretu Lige za Prvaka. Pobjeda je značila direktan plasman u polufinale te se vidjelo od početka susreta da se radi o velikom ulogu. Unatoč tome, Cvjetno je otvorilo dobro susret. Filipović je lijepo probio po desnoj strani i uposlio Liovića dijagonalom koji pogađa pod gredu za vodstvo već nakon pet minuta. Nakon primljenog pogotka Skil je preuzeo inicijativu ali bez konkretnog učinka. Na samom kraju poluvremena dugu loptu vratara Cvjetnog Filipović lijepo prima i posprema za velikih 2:0 na poluvremenu. Trgnuo se Skil i uspio smanjiti preko Gregorina u 20′ te učinio utakmicu zanimljivom do samog kraja. Tek je u posljednjoj minuti Filipović ukrao loptu te uposlio Kosa koji je samo potvrdio pobjedu Cvjetnog i gurnuo svoju ekipu pred sam rub plasmana u polufinale.

Treći susret Lige za prvaka nakon početnih rezultata ostavio je male šanse AI Centar Lipik za direktan plasman u polufinale pošto im je trebala visoka pobjeda protiv BE-terne koja se pojavila sa respektabilnim rosterom na susretu. I upravo je BE-terna povela preko Jurišića koji koristi asistenciju Ukalovića sredinom poluvremena. Do kraja poluvremena je blio još gore stanje jer je Markić prošetao “Lipikom” i pogodio suprotni kut dvije minute prije kraja poluvremena. Izgleda da je AI Center Lipik podesio algoritme i nišanske sprave su Pevec i Ilić u nastavku susreta lijepim udarcima iz daljine poravnavali rezultat. Nakon poravnanja mreže su ostale mirovati te su se ekipe morale pomiriti sa podjelom bodova.

Posljednji susret dana odlučivao je “samo” o plasmanu na tablci i tu je jedino Ars Futura mogla ozbiljnije profitirati te je utakmica i krenula u tom tonu. Sredinom poluvremena Vujić je pokušao proigrati jednu loptu u sredinu, ali pogađa Boticu koji vara svog vratara i dovodi Ars Futuru u vodstvo. Kumovi se odlučuju na vratara u polju, ali nažalost po njih Vujić krade loptu i gura Čagalja u priliku za 2:0. Drugo poluvrijeme Mihaljević i Rezo odigravaju kontranapad i Rezo povećava na +3 što je u konačnici bio i krajnji rezultat susreta.