Definitivno najbolji posao ovog vikenda u kojem smo imali dva kola je napravila momčad Kapsch Pula. S dvije vrijedne pobjede, protiv Hennessy-a te posebno protiv Adacte, dakle s momčadima koje se opravdano nadaju prolasku u Ligu za Prvaka, napravili su veliki uzlet i bacili rukavicu ostalim momčadima u ligi. S obzirom da su u prvom kolu nastupili bez Antonija Vuka, koji je imao prvoligaške obveze s Alumnusom, Hennessy je propustio veliku šansu. Ovako i s Milovanom na golu, Pula je upisala pobjedu koja joj je dala dodatna krila za rapsodiju jučer protiv Adacte. Adacta je neozbiljno shvatila derbi došavši samo s pet igrača, od kojih je Nikola Sigurnjak bio vidno “umoran” od vjerojatno neprospavane noći. Pokušala je Adacta s Lukićem u polju, a Sigurnjakom na golu, no već na poluvremenu Lukić se vratio na gol. Jedini raspoloženi, ako tako možemo reći bio je Labrović koji je pokazivao znakove borbe i htijenja. No, rezultatski nije bilo (pre)velike razlike između prvog i drugog poluvremena, na kraju je to izgledalo vrlo ružnih 7:0 za “zelene” koji su napokon dočekali kapetana i voditelja Deana Medena. Adacta može biti jedino zadovoljna predstavom u subotu, kada su nadvisili momčad Jokera rezultatom 4:1. 

Osim Pule, u Skupini A je još maksimalno i Futsal Pravo, no za razliku od Puljana, oni su imali itekako lakši raspored. Najprije su u prvom kolu slavili protiv momčadi Amaterski nogomet, sa sigurnih 5:0, da bi u drugom kolu slavili protiv HR Clouda rezultatom 5:1. Pitanje je kako bi utakmica završila da Filip Žigun nije u 20. minuti dobio crveni karton zbog igranja rukom u izglednoj situaciji. S obzirom da je HR Cloud na utakmicu došao sa samo 5 igrača, do kraja susreta, odnosno deset minuta su morali igrati s igračem manje. Naravno da Futsal Pravo nije to propustilo iskoristiti te je uvjerljivo slavilo.

Futsal OptimIT se značajno pojačao u odnosu na prošlu sezonu. Dva nova lica su Duje Limić i Vlado Mustač. Iako smo pokušali saznati razloge razlaza Adacte i Limića, nismo ih uspjeli saznati, no uspjeli smo vidjeti da će obojica biti vrhunska pojačanja za tamnoplavi dres. Nakon što su se u subotu relativno lagano obračunali sa HR Cloudom (1:6), u nedjelju su naišli na malo tvrđi orah, momčad Hennessy-a, za koje su pak debitirali Niko Drobac i Pavao Ježić, dva nova lica u momčadi. Neriješeni rezultat na kraju (2:2) je najpravedniji ishod ove odlične utakmice, koja je unatoč ranom vremenu odigravanja ispunila očekivanja.

Joker je došao do prve pobjede protiv Amaterskog nogometa koji je pokazao kako novim momčadima treba neko vrijeme prilagodbe. No, to nije ništa ni novo ni neočekivano, a u novoj momčadi smo vidjeli par lica koji će ostaviti traga u OŽUJSKO MNL FFER 13. Jedno od njih je Valentino Beretin koji je postigao posljednji gol na utakmici i stavio pečat na svoju solidnu partiju, unatoč porazu svoje momčadi.