Šesto kolo OŽUJSKO MNL FFER 23 nije donijelo futsal za pamćenje, kao da je lijena nedjelja bila izrazito lijena ovaj put. Kolo je započelo dvobojem između Pule i Microblinka, a utakmica je pogotkom Botice krenula u očekivanom smjeru. Dean Meden je bio nerješiva zagonetka za obranu Microblinka, što je on uvelike i iskorištavao. Konačnih 5:0 je realan rezultat prema pokazanom na terenu Martinovke, a Meden je pokazao kako sve više počinje ličiti na “starog” Medena prije teške ozljede.

Za raziliku od uspavanke u prvoj utakmici, OptimIT i minus5  su prikazali kudikamo zanimljiviju utakmicu koju je OptimIT na savršen način otvorio i usmjerio u svom smjeru. Očito zatečen lošim početkom, minus5 se vrlo rano odlučio na igru s igračem golmanom, no to im u konačnici nije donijelo puno dobroga. To je najbolje iskoristio Pavle Pavišić, koji je pogotkom u 30′ upisao hattrick u utakmici koji je OptimIT doveo na korak do Lige za Prvaka.

Qualia je jednostavnije od očekivanog riješila zagonetku zvanu Cvjetno Pinkdroids. Bez Marija Slepčevića za kormilom ljubičastog broda, ali i bez Stipića i Ivića, Pinkdroidsi su izgledali bezvoljno, otupljeno. Posebice Dugandžić, koji je upisao promašenu šansu koju je teže promašiti nego pogoditi. Mlak pristup Pinkdroidsa iskoristio je Marko Andrić, kojem je polazilo sve za nogom i koji je izludio Ivića na golu Cvjetnog. Posebice komičan je bio posljednji pogodak Qualie koji je lijepo ocrtao tijek cijele utakmice.

Adacta nije bila pretjerano raspoložena protiv SM Ringoela, no upisala je važnu pobjedu 2:0. Vodstvo je donio dvojac Limić – Jurišić da bi konačnih 2:0 upisao na semafor Duje Rogulj. SM Ringoel se još uvijek bori s ozljedama, no obećavaju da će ubrzo biti kompletni i jaki. U ovom sastavu nisu konkurentni.

Najintenzivniji je bio dvoboj aktualnih prvaka, Ars Future i Plavog Mjeseca. Moramo dodati kako je Ars Futura bila dosta hendikepirana neigranjem vrlo jakog trojca koji je utakmicu odgledao s klupe (Vujić, Kvakan, Čagalj). Na golu je bio Bruno Šagud koji nije bio loš, no iskusni lisci iz Plavog Mjeseca su to iskoristili, posebice Hrvoje Žuvela koji je najčešće testirao budnost Šaguda. Šagud i Ars Futura su pokušali igrom s golmanom-igračem doći do rezultata, no Lovro Macan i društvo su se znali obraniti od toga, tek su dopustili počasni pogodak Antionia Imširovića za konačnih 4:1.

U preostalom utakmici Skupine A, raspoloženi Eccos Inženjering je svladao Futsal Megaton koji jednostavno nije imao ideju što napraviti u ovoj utakmici. Po običaju najraspoloženiji u redovima Eccosa bio je Matija Rajh, dok je Karlo Maloševac skoro uspio upisati clean-sheet, no u tome ga je spriječio Mateo Čekol pogotkom petnaest sekundi prije kraja susreta.