Prvo kolo Lige za ostanak, odnosno 8. kolo OŽUJSKO MNL FFER 23 krenulo je zanimljivom utakmicom Sv. Petra 2 i minus5. Vukadin i društvo vjerojatno još uvijek prepričavaju prilike koje su propustili u ovoj utakmici, odnosno što je sve “poskidao” Marko Hodak na golu Sv. Petra 2. Najaktivniji u napadu “Crnih” bili su Valentino Kolić i Šime Baraba, no put prema mreži Hodaka nisu pronašli. I kad nisu mogli pronaći put 4 na 4, pokušali su s golmanom-igračem, što je kaznio Filip Koljaj i donio Sv. Petru 2 velikih tri boda.

Pula i SM Ringoel odigrali su derbi Lige za ostanak koji je odlučio tko drugi nego Dean Meden s dva prekrasna projektila koje je Mirko Galić ispratio sam pogledom i koja su trasirala put Puljanima prema  zasluženoj pobjedi. Ante Juričić i ekipa su se mučili probiti tvrdu obranu Pule, a ovakvi Puljani će biti tvrd orah svakome i sigurno mogu pomrsiti račune ekipama i u Ligi za Prvaka.

Pobjeda Futsal Dinama u utakmici s Microblinkom je bila očekivana, no nije bilo očekivano da će jedini strijelac na utakmici biti mladi Filip Novak, koji je pogodio mrežu Vrdoljaka čak četiri puta. Microblink nije bio previše raspoložen za igru a i u rijetkim prilikama koje su stvorili nisu uspjeli pogoditi mrežu pored čak tri čuvara mreže Futsal Dinama u ovoj utakmici. Bilo kako bilo, Sebastijan Sobota, koji je u ovom susretu mijenjao svog kolegu Alena Jukića, sigurno nije mogao puno doznati iz ovog susreta. Futsal Dinamo tek očekuju najveća iskušenja u Ligi za ostanak.