Sutra (utorak, 9. lipnja) u dvorani Martinovka, u prvom susretu osmine finala OŽUJSKO MNL FFER XIV očekuje nas sraz aktualnih prvaka, momčadi Pule te Estare Culta. Zanimljiv je tjedan, odnosno vikend bio iza obje momčadi. Estare Culto se borio za mjesto u doigravanju, dok je Pula morala do pobjede protiv nemotivirane Adacte koja je već osigurala plasman u polufinale, da bi i oni čekirali mjesto u polufinalu. I dok je Estare Culto očekivano, pobjedom protiv No Name Futsala došao do plasmana u doigravanje, Pula nije uspjela doći do izravnog plasmana u polufinale.

Zatim je Estare Culto, zahvaljujući svom plasmanu (2. u Ligi za Ostanak) bio prvi u redu za biranje OŽUJSKO MNL FFER DRAFT-a te je svoj izbor iskoristio izabravši Tomislava Vukovskog, bivšeg igrača Hennessy-a, koji je mnogima bio prvi izbor. Pula je morala birati iz nužbe. Antonio Vuk će najvjerojatnije biti spriječen biti prisustvovati utakmici osmine finala, te je Pula morala dovesti pojačanje na golu. Izbor je pao na Filipa Dragosavca, odličnog golmana Futsal Prava. Popričali smo s Filipom o iznenadnom pozivu iz Pule.

Dobio si iznenadni poziv iz Pule. Jesi možda upoznat, kako, zašto?
“Da dobio sam iznenadni poziv koji me moram priznati ugodno iznenadio. Možda ima veze sa time što sam dvojici glavnih igrača Medenu i Džapi uskratio put u finale katoličkog kupa, a Medenu penal obranio. To mi je u zadnje vrijeme bila jedna od najboljih utakmica pa možda i to odigralo ulogu. Ja sam tu da branim razloge prepuštam drugima”

Jesi možda dobio informacije da li ćeš već sutra nastupiti protiv Estare Culta?
“Hoću. To je sigurno jer po zadnjim informacijama sto sam dobio prvog golmana Vuka nema. Odsutan je. Tako da se spremam pokazati zašto su me uzeli”

U OŽUJSKO MNL FFER DRAFTU si dobio priliku nastupiti na završnici, što misliš o DRAFTU kao takvom? “O Draftu mislim sve najbolje jer je to jedan od načina da se i završnica učini još zanimljivijom. Nikada ne znaš kada igrač koji je primjerice u slabijoj ekipi kako može reagirati kada je u boljoj ekipi. Mislim da ovo potiče svakoga da se i do zadnjeg kola lige za ostanak trudi i bori jer će njegov talent možda netko od drugih ekipa prepoznati. Definitivno potiče kompetitivnost u svakom igraču”

S druge strane, dobili smo i mišljenje Nadera Salameha, igrača Estare Culta; 

Nader, Mučite se cijele sezone, da tako kažemo. Što očekujete od ove osmine finala?
“Očekujemo pobjedu. Ništa drugo. Mislimo da smo zreli za prolaz i završnicu ali eto u nogometu nikad ne znaš.”

Ipak je Pula do zadnje utakmica bila u borbi za izravan plasman u polufinale, dok ste se vi do kraja borili za mjesto u doigravanju. Nisi li malo preoptimističan? “Mislim da nisam. Po imenima imamo momčad koja je u stanju dobiti svakoga a i nadu nam u biti daje zadnji susret s Pulom gdje smo vidjeli da se mogu zaustaviti. Tu na žalost nismo imali sreće jer smo se ispromašivali (ja pogotovo). Sutra očekujem da će sreća malo nas pomaziti… i da ćemo mi malo više zatvoriti drugu stativu”

Koliko ste dobili dolaskom Vukovskog, kojeg ste birali na OŽUJSKO MNL FFER DRAFTU? Jesu li doista istinite priče da ste ga birali samo da ga ne bi birao netko drugi? “Ma nismo baš takvi. Mučimo se malo s ozljedama pa nam treba dodatna snaga. Vukovski je odličan igrač i definitivno će nam pomoći u ovoj završnici. Treba samo vidjeti može li se pojedinac, makar bio životinja ko Vukovski, uklopiti u neku drugu momčad. Ja mislim da neće biti problema i da ćemo njegove vještine itekako iskoristit.”