Još je jedno kolo OŽUJSKO MNL FFER 28 iza nas gdje smo i ovoga puta mogli svjedočiti brojnim majstorijama i potezima FFER haklera. Za dobro jutro gledali smo susret Skil FC i Cvjetno 9y.co. Obje ekipe ušle su uspavane u utakmicu, a prvi su se iz sna probudili Vjekini puleni kada je razigrani Ajdin Ramić iskoristio pomalo neshvatljivu grešku obrane Cvjetnog, spretno obišao vratara Novosela i doveo ‘bijele’ u vodstvo. Skileri su nastavili u istom ritmu te je samo par minuta kasnije Romić iskoristio poklenjeno golom iz slobodnjaka i okrunio sjajno poluvrijeme svoje ekipe. Ipak u drugom dijelu se aktualni prvaci bude nakon što je Meden održao poprilično žustar govor u pauzi. Plavi su pristiskali Skil FC visokim presingom što je rezultiralo greškom ispred svoga gola koju iskusni lisac Vedran Škorić lako pretvara u pogodak. Škorić je u drugom poluvremenu bio ključan igrač Cvjetnog i sve ozbiljno što se događalo ispred protivnika bilo je njegovo maslo.
Tako je samo par minuta nakon prvog gola, prodao tunel i špicem pogodio kut nemoćnog Nikole Oreškog. Do kraja susreta obje ekipe pokušale su doći do pobjedonosnog pogotka, no u tome naumu nisu uspjele što je rezultiralo realnom podjelom bodova.

Nakon početnog razbuđivanja na terenu su se pojavile dvije iskusne ekipe: Je Zakon i Ars Futura. Očekivano, prvih pet minuta prošlo je u taktičkom nadmudrivanju sve dok ove sezone odlični Tomislav Bilopavlović nije fantastičnim udarcem poderao mrežu Rihtarića. Nismo dugo čekali odgovor ‘žutih’ jer je Franjo Grizelj uzeo stvari u svoje ruke i u stilu Ronaldinha prošao kroz obranu ‘crnih’ i smirio utakmicu do kraja poluvremena. U nastavku je Ars Futura izgledala nezaustavljivo. Tri gola za tri minute. Prvi je majstorija Ivana Bašića nakon svijeće iz kornera. Nakon toga uslijedio je one-man-show Marcela Sudena, a posljednji školska akcija koju je okrunio ponovno Bašić. Pivarima nije ništa drugo ostalo nego da pokušaju igrati sa golmanom igračem što im je i uspjelo preko Grizelja i Posarića, ali nedovoljno za osvajanje bodova.

Zanimljiv susret odigrali su Maven Mule i Plavi Mjesec. Vodeća ekipa lige ušla je jako ozbiljno u susret i nametnula svoj visoki tempo igre. Prilike su sjevale sa svih strana, a jednu od njih iskoristio je Ivan Matković koji se lijepo snašao u šestercu. Matkoviću se žurilo, pa je dodao još jedan gol odmah u sljedećem napadu. Maven Mule se nije predavao te je ekspresno došao do smanjenja rezultata nakon što je Damičević prošao linijom i matirao “pričuvno-priučenog” vratara Pajalića. Da se nervoza ne bi uvukla u ekipu Bruno Kovačić je odlučio pokazati kako majstori igraju i opet povećao vodstvo ‘Mjesečara’. Premda su prema naprijed bili besprijekorni, osjetilo se da bivši prvaci igraju bez pravog vratara pa se nakon odličnog građenja u šestercu Janušić upisao u strijelce. Drugo poluvrijeme donijelo nam je mnoštvo prilika Plavog Mjeseca i opasne kontre Maven Mule-a, ali niti jedna ekipa nije bila inspirirana i precizna. Sva pitanja i dvojbe oko pobjednika ovog susreta razriješio je tko drugi nego Bruno Kovačić svojim sedmim pogotkom ove sezone i svoju ekipu učvrstio na prvom mjestu.

U posljednjem odigranom susretu, s obzirom da je OptimiT svojim nedolaskom počastio Kako to?!, gledali smo derbi kola između minus5 i Be-terne. Obje ekipe došle su u velikom broju i odličnoj formi što je garantiralo da će prirediti pravu predstavu. Be-terna je svoju igru bazirala na sjajnom Markiću no sve što su pokušali danas im nije išlo od ruke ponajviše zahvaljujući čudesnom Krešimiru Jeliću. U obrani je bio čvrst i pravovremen, a u strijelce se upisao nakon odlične timske akcije. Na samom kraju prvog poluvremena odlikaši su poveli kontru, a poznatog ‘komičara’ Popovića je poslužio standardno dobri Nikola Berišić. U nastavku susreta Be-terna je ta koja je imala inicijativu, ali nedostatak sreće, jalovi napadi i nervoza u svojim redovima dovela je do toga da su Habazin i društvo zasluženo došli do 3 boda i nastavalju bitku za vrh.