Na papiru u ovom susretu i ne bi davali previše šanse Futsal Cirkusu. No, da li je zbilja tolika razlika između ove dvije momčadi? S jedne strane imamo prvoplasiranu momčad skupine i kasnije Lige za Prvaka, Luku Ploče, a s druge strane imamo osmoplasirani Futsal Cirkus, sa samo sedam bodova u Ligi za Prvaka i negativnih deset golova gol razlike.

Iako su vlasnici poprilično uvjerljivih rezultata u dosadašnjem dijelu sezone, dojma smo kako Luka Ploče d.d. ipak lagano posustaje. Dobro nije baš da posustaju, više bi rekli da su jako ‘zadihani’ i da već gledaju kako uhvatiti što više kisika. Izostanci su sve češći, ozljede sve brojnije a i rezultati su počeli ličiti na one vaterpolske, dok su se u Skupini na prste jedne ruke mogli izbrojati golovi u mreži Matea Vlatkovića. Za četvrtfinale će i umorni Pločani biti vjerojatno dovoljni za Cirkusante, koji su kao novčić koji sudac baci prije utakmice. Novčić koji se može okrenuti na ‘pravu’ stranu, kada su Cirkusanti kompletni i kada Matija Rajh u stilu CR7 slavi svoje atraktivne golove u kutu Martinovke, a može se okrenuti i na ‘krivu’ stranu gdje se tijekom utakmice već navedeni ‘sjeti’ cijele rodbine (a posebno ženskog dijela) svojih suigrača i više puta ih spomene, te gdje se igra Cirkusanata raspadne kao kula od karata i kad počnu igrati kako i doliči njihgovom imenu.

MEĐUSOBNI SUSRET:

Sudbina je odredila da ove dvije momčadi igraju posljednji susret Lige za Prvaka. I Luka Ploče d.d. je slavila rezultatom 3:2, no to nije susret kakav će se ponoviti u četvrtfinalu. Niti jedni niti drugi nisu bili u kompletnim sastavima, a posebno je zanimljivo bilo što je Futsal Cirkus vodio i kontrolirao susret do čak 24′. Kažemo čak jer je Cirkus bio bez svojih glavnih vedeta, Karla Maloševca i već ‘opjevanog’ Matije Rajha.

IGRAČI ZA PRATITI:

Dok za Futsal Cirkus smo već spomenuli više puta ‘vedetu’ Matiju Rajha, za Luku Ploče moramo vidjeti ‘od čega je napravljen’ Neven Zonjić. Hoće li se hype oko ‘Zonje’ iz prvog dijela sezone nastaviti i hoće li potvrditi da s pravom konkurira za sve pojedinačne nagrade lige?

NAŠA PROGNOZA: 70 – 30%