On je jedan od onih koje ne primjetiš prije utakmice, ne priča glasno, ne viče, ne ističe se. No zato na terenu ga itekako upoznaš. On je Igor Kos, jedan od stožernih igrača obrane Pule GlobalLogic. Odlučili smo ga iskoristiti za najavu četvrtfinala i završnice iz njihovog kuta.

Igore, samozatajan si dečko, ali svih ovih sezona ipak nezamjenjivi član momčadi Pule. Kako si došao u momčad i kako bi se predstavio u kontekstu momčadi Pule?
Haha… Pa ne bih rekao svih ovih sezona. Zadnje četiri sezone sam tu, doveo me Dean Meden da igram čvrstu obranu i teroriziram protivnike jer je on to iskusio na vlastitoj koži na jednoj drugoj ligi. Pa po onome što Meden govori ja sam ona prava istinska vrijednost Pule, igraj čvrsto i dobru obranu. S tim da moram dodat da moram poradit na fizickoj spremi jer ovaj tesko je igrat futsal s 90 kilograma.

Kako bi opisao sezonu Pule do sada? Izravan plasman u četvrtfinale, ali tek četvrto mjesto u Ligi za Prvaka?
Pa ne znam kako je bilo prije mene, ali otkad igram za Pulu uvijek imamo težak put do playoffa. Ove godine smo prvo u zadnjem kolu potvrdili Ligu za Prvaka i tamo čudom zasjeli na prvo mjesto uz gol razliku -2. Onda kad se krenulo igrat s momčadima imali smo puno (k)ikseva, ali srećom smo tu većinom potvrdili onaj dodatni bod. Sad smo tu gdje jesmo, igramo četvrtfinale protiv stYpe-a, koji nam je utrpao četiri komada pa mislim da motiva za dobro odigrati imamo.

Da, baš sljedeće je pitanje bilo o stYpe-u. Što misliš, koliko Vam on kao momčad paše i što očekuješ od četvrtfinalnog dvoboja s njima?
Mislim da mi kao momčad nemamo nikoga da nam paše ili ne paše. Sve će biti na nama, ako odigramo kako znamo, pobijedit ćemo. Imamo dobre dečke u ekipi, imamo i Grubešu koji nam je prevaga, ali moramo bit koncentrirani u obrani i na svakoj lopti borbeniji od njih. Kako god bude mislim da će biti napeto do kraja utakmice. Nama kao navodno x odgovara ali mislim da je bolje da idemo na pobjedu. Nadam se da će Anthony imat loš dan.

Za kraj, molim te, prognoziraj ishode ostalih dvoboja četvrtfinala? Koga očekuješ u polufinalu?
Pa u dvoboju između Plavog mjeseca i Zaštite Atest bi volio da prođe Zaštita Atest jer je to moja bivša ekipa (koja je promijenila sveto ime Grupa TNT u čijem sam kreiranju imao direktan utjecaj). Mislim da sve osim prolaza Adacte bi bilo veliko iznenađenje, ali navijat ću za dečke iz CROSYS-a jer sam navijač Arsenala i uvijek bodrim slabije (na papiru) ekipe. Dvoboj između Qualije i SofaScorea je takav da može bilo tko proći. Da je Crnčević tamo bio bih siguran da će proći Qualia, ovako mislim da će im biti puno teže. I zadnji polufinalist naravno moram reći da smo mi jer inače uopće nema smisla da se pojavimo na tekmi.

Kakav je na parketu, takav je i u odgovorima. Jednostavan, “pitak” i simpatičan. Osim ako nisi u duelu s njim.