Braća Lepoglavec su jedna od najpoznatijih braća na OŽUJSKO MNL FFER (svakako ne i jedini) i sigurno je jedno. S OptimIT-om su postali zaštitni znak ovog natjecanja i veliko je iznenađenje kada je do nas došla vijest da braća Lepoglavec i OptimIT nastavljaju svaki svojim putem. Još kad je došla prijava nove momčadi (Qualia) s njihove strane, to je već postao veliki razlog za prvi intervju sezone.

Pozdrav Marko. Tvoj brat i ti ste praktično od početaka OptimIT-a na MNL FFER-u. Da li novo ime momčadi znači raspad OptimIT-a i zašto je došlo do toga?
Pa rekao bih da je OptimIT ipak malo stariji od našeg djelovanja na ligi. Siguran sam da će nastaviti igrati i sljedeće sezone te da nije došlo do raspada ekipe. Mi smo se jednostavno zaželili novog izazova jer je došlo do zasićenja i stvorila se potreba za promjenom.

Nećemo otkrivati toplu vodu kad kažemo da se proteklih sezona u igri i “zraku” oko OptimIT-a nije osjećala “kemija”. U čemu je bio problem?
Pa ne bih rekao da je bilo nekih problema. Jednostavno se stalno mijenjao roster igrača i za određenu “kemiju” je potrebno ipak malo više vremena i zajedničkih termina na kojima bi se uigrali. Nama je to nedostajalo i nadam se da ćemo baš na tom segmentu graditi novu ekipu. Ipak je potrebna neka stabilnost i određeno vrijeme da se ekipa uigra i da se stvori “kemija”.

Hoćete li nekoga “povući” iz OptimIT-a i može li se znati koga?
Još uvijek dogovaramo neke detalje oko sastava ekipe. Mjesec dana je do početka lige tako da imamo dovoljno vremena. Ostat ćemo malo tajnoviti što se tiče ekipe, ali napomenut ću samo da se sastoji od par poznatih lica koji su već igrali ligu ali i pokoje novo lice željno dokazivanja.

A koje su ambicije Qualia-e u novoj sezoni? Pretpostavljam da ciljate na vrh?
Prije svega želimo se zahvaliti sponzoru koji je prepoznao perspektivu studentskog sporta. Akademskim i sportskim ponašanjem na terenu bit ćemo primjer mlađima, a nadamo se nastupu na Final Fouru gdje je sve moguće, pa i sam naslov u debitantskoj sezoni za ekipu Qualia.

Hvala Marko i puno sreće ove sezone!
Hvala na pozivu. Vidimo se u Martinovki kad krene liga.