OŽUJSKO MNL FFER 12 knjiga je spala na četiri slova. Futsal OptimIT, Equidem, Bubanj i Pula Gladiators. Dugo smo se “mučili” s najavom, a onda smo jednostavno odlučili da akteri sutrašnjih finala najave sutrašnji spektakl! Tko će podignuti pehar najboljeg u dvanaestoj sezoni MNL FFER-a? 

Prednost ima prvoplasirani u Ligi za Prvaka, voditelj Futsal OptimIT-a, Tomislav Lepoglavec; “Što očekujemo od završnice? Pa odgovor na to je jednostavan, očekujemo naslov, kao i svaki od četiri polufinalista. Vjerujem da smo spremni za taj korak. Ulazak u final four s prvog mjesta pokazuje da smo cijele sezone bili konstantni u svojoj igri. Najveća prednost naše ekipe ove sezone bila je jako dobra, na trenutke i vrhunska obrana. Primili smo najmanje golova od svih ekipa što je rezultat dobre obrane, tako da s tim segmentom igre i s golmanima ove sezone, kao jedan od voditelja ekipe, mogu biti izrazito zadovoljan. Posložili smo ”kockice” u ekipi nakon prošle dosta razočaravajuće sezone. Nekoliko igrača napustilo je ekipu doslovno u zadnjim sekundama prije početka lige, tako da smo se morali pokrpati s dva nova stranca, koja su se na našu sreću ovaj put pokazala kao pun pogodak. Andrić i Čirjak su nam donijeli potrebnu širinu u napadu. Naš polufinalni susret protiv Bubnja pokazat će jesmo li spremni za ono što vjerujemo da možemo. Bubanj je u ovu završnicu ušao s malo oslabljenom momčadi, bez golmana Kneževića, bez stranca Grgića i falit će im sigurno Ungarov. Neće nam sigurno biti lako u toj utakmici i morat ćemo odigrati na vrhunskom nivou u obrani jer oni su ekipa koja te kažnjava i kad nisi pogriješio. Vjerujem da možemo proći, a hoćemo li pogledajte u subotu u 17 sati.”

Red da odgovori je dobio Saša Ledinščak, igrač Bubnja; “Sutra nas čekaju dvije odlične tekme. Bit će nam dosta teško igrati bez golmana, ali vjerujem da ćemo ući u finale, samo moramo biti smireni i igrati najbolje što možemo. Ako svatko da svoj maksimum u obrani, u pozitivan rezultat ne sumnjam, jer vjerujem da smo kvalitetniji individualno. Sve u svemu, čeka nas lavovska borba sa Opitimitom, koji je tokom cijele sezone pokazao da je kvalitetna momčad. Bit će to sigurno najteža utakmica u sezoni za nas, ali ja vjerujem u svoje suigrače!”

Drugi polufinalni par čine Equidem i Pula Gladiators. Mate Čagalj, voditej Equidema, ovako je najavio taj ogled; “Prvo bih naglasio da će ovo biti jedna od najneizvjesnijih završnica lige jer, osim Bubnja, nijedna od ostalih ekipa nikada nije odnijela naslov. Za Bubanj se ne treba puno toga ni pisati, oni su uvijek jedni od glavnih favorita, kako na papiru, tako i na terenu. Ove godine su se pojačali s Jurišićem i Horvatom, koji su se jako dobro uklopili u igru Bubnja, te mogu individualnom kvalitetom stvoriti probleme svakoj ekipi. S druge strane, u polufinalu se sastaju sa OptimIT-om, ekipom koja već godinama stvara momčad za osvajanje lige, što ove godine definitivno imaju. Sve u svemu, očekujem fenomenalnu utakmicu. Što se tiče Pule, prvo im se mora čestitati što su uspjeli doći do završnice uz velike probleme koji su ih pratili tokom cijele sezone, gdje se najviše osjetio izostanak kapetana Medena. U utakmici protiv Adacte su pokazali svoje najbolje izdanje u dosadašnjem dijelu natjecanja, uz naglas na fantastičnu obranu i polukontre. Derbiji sa Pulom nikada nisu bili jednosmjerna utakmica, tako da ne očekujem ni u polufinalu ništa drugačiji rasplet. Za Equidem mogu samo reći da ćemo svoje pokazat na terenu.”

I za kraj, jedan od junaka četvrtfinalnog dvoboja s Adactom, golman Puljana, Antonio Vuk; “Nakon sjajne utakmice u četvrtfinalu protiv Adacte, moji dečki i ja se sada okrećemo samoj završnici lige i želimo u predstojeće dvije utakmice doći do dvije pobjede i ponjeti trofej u vitrine Pula Gladiatorsa po prvi puta. Vjerujemo da to možemo ostvariti, dobra smo ekipa, složni smo, zdravi, spremni i iako kao ekipa sa najmanje šansi po svim prognozama vrhunskih analitičara vjerujem da možemo doći do onoga po što dolazimo na sutrašnji final four, a to je naslov i jedino i isključivo naslov. Obećali smo Bonaci naslov za rođendan i to mu želimo poklonit sutra, pa čak smo mu i oprostili (svi osim kapetana Medena) što nije došao na dvoboj s Adactom. Još samo želim pozvat ljubitelje futsala na sutrašnju završnicu ove jako kvalitetne i sjajno organizirane lige.”

Eto, sve ste pročitali, nemate razloga ne biti u subotu, 28. lipnja s početkom u 17h u dvorani Martinovka. Kao i uvijek očekuje vas bogati futsal program, obogađen glazbom, nagradnim igrama, hladnom žujom, atraktivnim hostesama, kao i još puno toga. Kao i uvijek, događanja će svojim fotoaparatom ovjekovječiti Siniša Kanižaj, a “pravdu” na terenu pokušat će istjerati sudački par Vukušić – Hasić. Priznajte, jako primamljivo!

POLUFINALE
17.00 Futsal OptimIT Bubanj
18.00 EquidemPula Gladiators

20.00 Utakmica za 3. mjesto
21.00 FINALE