Pošto ovoga vikenda imamo na rasporedu dva kola odlučili smo napraviti malu najavu po skupinama. Krenut ćemo naravno od Skupine A OŽUJSKO MNL FFER 13. Moramo se odmah ograditi kako je ovo najava kako će izgledati rasplet Skupina s obzirom na naša iskustva u prošlim sezonama. Naravno da nemamo kristalnu kuglu i neznamo kako će izgledati budućnost, no pokušat ćemo naslutiti i dati vam svojevrsni putokaz.

Već na prvu se može zaključiti kako je Skupina A “za mrvicu” jača od Skupine B, iako Skupina A broj jednog manje člana. No, krenimo redom. Sigurni putnici za Ligu za Prvaka čine se prošlosezonski doprvak Adacta, Futsal OptimIT i Kapsch Pula. Sve redom renomirane momčadi te starosjedioci u OŽUJSKO MNL FFER 13. O njima ne treba trošiti puno “papira”. Adacta je jedina momčad koja je u povijesti MNL FFER-a uspjela parirati Bubnju i oduzeti im par titula. S pravom, jer ona momčad koja ima Ukalovića, Zorića, Catelu, Lukića, Limića.. itd ne smije se zadovoljavati s ničim drugim nego naslovom. No upravo to je bio slučaj prošle sezone. “Prošarani” ozljedama, opravdanim izostancima, ali i nemogućnosti igranja Adacta je šaptom pala u završnici od ispodprosječnog Bubnja. Ne znamo tko će biti u “rosteru” ove sezone, no sigurno momčad neće izgledati loše. Za Kapsch Pulu znamo. Drugo ime, no jednaki roster, samo što ove sezone očekujemo oporavljenog Medena, koji će jako puno značiti ovoj momčadi. Futsal OptimIT krije svoja prava pojačanja ali ne krije svoje ambicije koje sežu čak do samog vrha. Lepoglavci i ekipa žele konačno razbiti prokletstvo i otići do kraja. Do sada, svake sezone im je falilo “ono nešto”. Da li su to ove sezone našli, vidjet ćemo.

Sljedeću “skupinu” nazvat ćemo borbom za četvrto mjesto. U “žiži” brobenih djelovanja su  Hennessy i HR Cloud, dok će šansu “iz prikrajka” čekati Futsal Pravo i Joker. Hennessy ima uvijek jednake “konje” za trku. No Hennessy je prava “flip coin” momčad. Ukoliko se Radoš i ekipa ustanu na pravu nogu, i najjače momčadi lige su im stiskale ruku na kraju. No isto tako u “onim danima” spremni su izgubiti od svakoga, baš svakoga. Futsal Pravo nakon debakla prošle sezone, ove sezone može samo bolje, što im miče jedan uteg oko vrata, no pitanje je da li je Skupina A možda prevelik zalogaj za njih, već na početku natjecanja. Ivić i društvo moraju od prvoh kola jako u vatru, ne bi li počeli skupljati bodove. HRCloud je nova momčad sa starim licima, koju predvode Županjci; Živković i Kovač. Oni bi trebali također igrati zapaženu ulogu u Skupini A, no uvijek postoji onaj “ako” u novim momčadima.

Joker, a posebice Amaterski nogomet bi trebali igrati sporednu ulogu u Skupini A. Joker bi mogao iznenaditi, jer su pošlih sezona kvalitetn o odradili svoj posao, no ove sezone ih čeka najteži posao dosad. To nije uopće dobra vijest za Amaterski nogomet koji tek mora odraditi “početničke greške” i upoznavanje s ligom. Sve u svemu, to bi bilo to. Ostaje vidjeti da li će se sve odvijati po planu ili će netko iznenaditi. Sve je moguće, lopta je okrugla, na parketu Martinovke svašta smo vidjeli. Na vama je da uživate.