Nakon što smo vam već prenijeli događanja iz sedmog kola Skupine B, na redu je Skupina A, koja je također bila itekako zanimljiva. Najprije se odigrala zaostala utakmica između OptimIT-a i Kumova koja će vjerojatno ostati u analima OŽUJSKO MNL FFER jer smo vidjeli nevjerojatan preokret koji još uvijek nije jasan ni jednima ni drugima. No, krenimo kronološki. Najprije je Davidović zabio u 4′ iz poluvoleja neobranjivo, ali to nije OptimIT previše potreslo. Prvo u 6′ Carin zabija iz odbijene lopte za 1:1. Iako su Kumovi stvarali više prilika, OptimIT je bio strpljiv i čekao je svoje prilike, te im se to na kraju i isplatilo jer su do 25′ zabili gotovo svaku priliku te je semafor pokazivao velikih, ogromnih 5:1. Očito i nedovoljnih. Kumovi zovu time-out i od tada nije više bilo OptimIT-a na terenu. Bili su samo Kumovi uz pet plavih “čunjeva”. Neka se dečki iz OptimIT-a ne uvrijede, no u pet minuta bi i protiv čunjeva bilo teško zabiti pet golova. Posljednji je pao par sekundi prije kraja utakmice i tako stavio točku na i ove nevjerojatne predstave.

Plavi Mjesec nije vjerojatno očekivao ovakav otpor minus5, pogotovo jer je došao s čak deset igrača na ovu utakmicu. Očito minus5 ima recept za Plavi Mjesec jer su ponovno ‘uzeli mjeru’ crvenima. Vidjeli smo sve na utakmici. Od dva autogola na početku utakmice (Veseljak, Pajalić), koškanja i crvenih kartona (Jelić, Vrančić), pa do dramatičnog završetka i preokreta minus5. Nažalost, ova pobjeda minus5 je malo značila, s obzira da su se ipak našli u Ligi za ostanak, dok će Plavi Mjesec dočekati doigravanje na nekom od mjesta Lige za prvaka.

U drugoj utakmici OptimIT-a u danu, snage su odmjerili s BE-ternom. Bila je to popravna utakmica u kojoj su mogli osvetiti neugodan poraz koji su im Kumovi nanjeli. No nešto se pitalo i dečke iz Be-Terne. Za prvi pogodak na tekmi se pobrinuo Ukalović koji se driblingom rješava čuvara u zabija za vodstvo BE-terne. Nije puno trebalo BE-terni da postigne i drugi pogodak, za to je u 8′ zaslužan Markić na asisteniciju Tomića. OptimIT se pokušavo vratiti u utakmicu u 12′ pogotkom Kurtovića no to nije bilo dovoljno. Ovim rezultatom je BE-terna potvrdila dominaciju u skupini A s 14 bodova i nijednom izgubljenom utakmicom, a Optimit se gurnuo u Ligu za ostanak, te će se tamo morati boriti za povratak u izabrano društvo.

U posljednoj utakmici 7. kola, a ujedno i ovog dijela natjecanja prisustvovali smo izuzetno borbenoj utakmici u kojoj SM Ringoel nije htio ništa pokloniti Skilu. Skil je većinu utakmice imao posjed lopte i stvarali su šanse, dok je SM Ringoel pokušavao nešto napraviti iz kontre. Obje momčadi nisu htjele doći u rezultatski nedostatak, no SM Ringoel je taj koji je prvi poklekao, ipak. Za Skil prvi pogodak zabija Šulentić nakon izbačaja u sredinu s 11 metara. To kao da je obeshrabilo igrače SM Ringoela, te je obrana izgledala kudikamo propusnija od tog trenutka. To iskorištava Dekanić, koji sjajnim solo prodorom zabija za 2:0. Redatelj i glavni glumac trećeg gola je jednak. U 20′ Dekanić se izbacuje na bolju nogu i zabija svoj drugi pogodak na utakmici koji mu je donio titulu igrača utakmice. Dva je jos gola zabio Skil, jedan je zabio Modrić, a drugi Golubić i to iz kontre, dva na golmana oba puta, prvi put Šulentić je bio nesebičan, a drugi put Modrić. S tim rezultatom Skil je završio drugi u Skupini A s 11 bodova, a SM Ringoel posljednji s dva boda.