Središnji državni ured za šport je potvrdio odluke Stožera za civilnu zaštitu; za športaše ponovo počinju treninzi, a od 13. svibnja kreće i rad teretana te fitness i sportsko-rekreacijskih centara. Održavanje treninga te rad svih navedenih djelatnosti mora se održavati sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Od 11. svibnja 2020. godine stavlja se izvan snage zabrana održavanja športskih treninga dok se od 13. svibnja 2020. godine dozvoljava rad teretanama, fitness-centrima i sportsko-rekreacijskim centrima, a od 18. svibnja 2020. godine rad bazena. Održavanje treninga te rad svih navedenih djelatnosti mora se održavati sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Organizatori OŽUJSKO MNL FFER 24 prate objave oba državna tijela te ćemo ubrzo, vjerujemo, znati i pojedinosti oko nastavka natjecanja.