Iza nas je već osamnaest sezona OŽUJSKO MNL FFER, tijekom kojih je naša liga donosila inovacije, ali i postavljala standarde za ostale lige koje su nas uspješno i neuspješno kopirale. Mi se ne sramimo napisati naše “izvore” ideja, ali i potvrditi da su neke zamisli samo naše. Tako ćemo u i u novoj, devetnaestoj sezoni MNL FFER postaviti neke nove standarde, odnosno unijeti novosti koje će donijeti novu živost u natjecanje u dvorani Martinovka. O njima nećemo odjednom, predstavit ćemo vam ih jednu po jednu. Neke smo već spomenuli, tako da vjerujem, neće biti previše iznenađenja.

Treća velika novost se tiče naših “stranaca” na ligi. Ne, nećemo povećati kvotu stranaca, ona ostaje jednaka kao i prošle sezone. Velika je novost što se tiče stranaca. Do sada su stranci prema našem pravilniku bili ovako definirani;

Oni mogu biti studenti, diplomanti, kao i zaposlenici (asistenti, profesori..) sastavnica (fakulteta) svih Sveučilišta u Republici Hrvatskoj, Javnih veleučilišta, kao i privatnih Visokih učilišta na području Republike Hrvatske, kao i studenti na razmjeni s valjanom upisanom tekućom godinom. Ta četiri igrača u nastavku propozicija ćemo zvati „stranci“.

Stranci će od nove sezone biti i oni igrači koji su nastupili barem jednu utakmicu na MNL FFER, a koji ne ispunjavaju gornje navedeni uvjet. To znači da će i igrač koji je nastupio barem na jednoj utakmici prošle sezone za recimo Pečenjaru kod Vilima – Futsal Dinamo U21 stječe pravo nastupa kao “stranac” u sljedećoj sezoni iako neće ispunjavati onaj prvotni uvjet. To u praksi znači da će Kristijan Čekol (ako Pečenjara kod Vilima – Futsal Dinamo U21 neće nastupati u OŽUJSKO MNL FFER 19) moći u sljedećoj sezoni nastupati kao “stranac” za neku drugu momčad.