Prvo kolo Lige za Ostanak i Lige za Prvaka, odnosno 10. kolo OŽUJSKO MNL FFER 22 je ponudilo pregršt zanimljivih ogleda koji su pokazali kakav će futsal ponuditi završnica natjecanja. Od fenomenalnih obrana, preko vrhunskog ritma utakmica do fenomenalnih golova, sve je to ponudilo 10. kolo. Ovo je naš izbor petorke kola.

Mateo Vlatković [Luka Ploče d.o.o.] – najimpresivniji golman u prvom dijelu sezone i u prvom kolu nastavka je briljirao. Ostavio je protivnike na 0, odnosno nije dopustio niti jedan pogodak u svojoj mreži. Nažalost, napad Pločana nije bio na toj razini, tako da je utakmica završila na skromnih 0:0.

Ante Markić [Plavi Mjesec] – Plavi Mjesec je i u utakmici s Futsal Cirkusom pokušao igrati po već iskušanom receptu, s golmanom igračem s što manjom energetskom potrošnjom. No, Rajh i društvo su spremno dočekali tu taktiku i do 29′ minute su držali sva tri boda u rukama. Tada Vrančić zabija za izjednačenje, a u posljednjoj minutu Ante Markić svojim drugim pogotkom donosi pobjedu Plavom Mjesecu a sebi mjesto u Petorki kola.

Ivan Majić [Adacta] – već smo napisali da je Majić igrač na kojem treba držati oko u nastavku sezone. Majić je oporavljen od ozljeda i ‘gladan’ utakmica i golova, a tad je najopasniji. Takav je bio i protiv Cvjetno Pinkdroidsa. S dva pogotka, sa svakim u otvaranju poluvremena riješio je utakmicu koju su Markić i Ukalović svojim pogotcima samo zatvorili.

Mate Čagalj [Ars Futura] – već par utakmica Čagalj ne prestaje impresionirati. Ne samo fizikalijama na koje smo već navikli od njega, već je tome nadogradio i ozbiljan napadački doprinos, tako je bilo i u utakmici s Qualijom koja je definitivno promovirala Ars Futuru u kandidata za naslov prvaka.

Sebastijan Bakran [Koios] – ovo je više ‘poguranac’ za Sebastijana nego što je bila neka dojmljiva predstava. I Bakran i cijelo društvo iz Koiosa lutaju, uostalom, kao i po natjecanju po skupinama. Sebastijan može biti vođa momčadi koja se mora boriti za više, ne za kvalifikaciju u doigravanje iz Lige za Ostanak.