Dosta je zabavno bilo izabrati petorku kola OŽUJSKO MNL FFER 22 jer je izbor bio povelik. Ipak odlučili smo se na kraju za pet imena, pet imena koja su dominirala parketom Martinovke u nedjeljno jutro.

Lovro Macan (Plavi Mjesec) – u “foto-finišu” između njega i Babića, Macan je ipak dobio nominaciju jer odisao sigurnošću, pravovremenošću ali i odličnim odlukama. U svoj vratarski “opus” očito je dodao i odlično bacanje rukom, jer su lopte čudesno nalazile put do pivota Plavog Mjeseca. Uz konstantno ovakvog Macana, Plavi Mjesec neće imati brige za svoja vrata.

Domagoj Planjar (OptimIT) – ono što je bilo vidljivo i prošle sezone, potvrdilo se i sada. OptimIT s i bez Domagoja Planjara nije ista momčad. Daleko od toga da stvari bi možda bile drukčije da je aktualni prvak došau najjačem sastavu, ali ni ovako nisu mačji kašalj. A upravo su tako izgledali zahvaljujući ponajviše Planjaru koji je upisao dva pogotka i asistenciju.

Vedran Škorić (Cvjetno Pinkdroids) – nakon zimskog sna, probudio se i Vedran Škorić koji je bio involviran u svim dobrim stvarima koje je Cvjetno izvelo u prvom poluvremenu. Kasnije mu se priključio i Mirza Mešić, no Škorić je pokrenuo mlin, pružio odličnu partiju i sasvim zasluženo u petorci kola.

Josip Grubeša (Inxelo Technologies) – Grubeša je vidio da je “vrag odnio šalu” i kako pozdrav “Marko Radoš” na početku nije dovoljan za osvajanje bod(ova) te je pružio dojmljivu partiju i sigurno bio najzaslužniji za osvajanje prva troboda za Inxelo. Daleko od toga da je Optinova bio bezazlen protivnik. Josipović i Poljić, najnovija pojačanja Optinove stavili su Grubešu i Inxelo na muke, no pobjeda je tu, bodovi su tu, a to je ono što se pamti.

Nikola Kordić (Luka Ploče d.d.) – možda je nepošteno što je Nikola Kordić u petorci kola, s obzirom da se nije upisao u listu strijelaca, no apsolutno ga je bilo nemoguće zaobići u izboru. Očito će on i Zonjić (kojeg nije bilo u četvrtom kolu) biti motori ove čvrste momčadi, koji će biti zaduženi za davanje ritma i “ubijanje” ritmom protivnika. A upravo to je Nikola i radio protiv Ars Future. S obzirom da ih je bilo samo pet, tj. bez zamjene, jednostavno je bilo nemoguće pratiti Kordićev ritam, te le Nikola zasluženo odveo momčad do pobjede a sebe postavio u petorku kola.