Četvrto kolo OŽUJSKO MNL FFER 15 ostalo je zakinuto za jednu utakmicu pošto su momčadi Troida i Cvjetnog u dogovoru s organizatorima odlučili odigrati svoju utakmicu u nekom drugom terminu. No, vidjeli smo zato odgođenu utakmicu 2. kola između mStarta i Ars Future u kojoj je nakon dvanaest početnih minuta izgledalo kao da će pobjeda otići u ruke mStarta. Povratnik u momčad mStarta, Milan Martulaš je svojim pogocima doveo svoju momčad u rano vodstvo. Prije odlaska na zasluženi odmor, Ivan Runje je uspio smanjiti rezultat nakon što je lijepo “zatvorio” dodavanje s desne strane.  S obzirom da su obje momčadi bile “tankih” ili gotovo nikakvih klupa, očekivano, tempo utakmice je padao. Unatoč tome što je Vlatko Brnić lijepim udarcem u 22′ povisio vodstvo, mStart  je davao znakove slabosti. To je najprije iskoristio Igor Gradinščak, koji je u ulozi golmana-igrača s(p)retnim udarce izjednačio rezultat, da bi, kada se mislilo da će ova utakmica završiti podjelom bodova, Mirza Mešić kao osa, probio obranu mStarta i pokraj nemoćnog Juranovića donio pobjedu Ars Futuri.

 

Redovno, četvrto kolo otvorili su Agencija i Pula. Iako se očekivala lagana pobjeda Pule, izostanak glavnih vedeta (Vuk, Bartolić, Huzjak) ipak se osjetio kod zelenih. No veći razlog za tek četiri gola u mreži Agencije je Mihael Kuliš, golman Agencije, koji je izluđivao napadače Pule, posebice Grubešu. No, cilj Puljana je postignut, pobjeda bez pretjerane energetske potrošnje, koju je tek uspio ublažiti Miroslav Filipović, počasnim pogotkom za novake u ligi.

U drugoj utakmici Skupine B, vidjeli smo vrlo zanimljiv dvoboj između Estare Culta i Grupe TNT. Estare je u utakmicu ušao s jasnom vizijom, ne primiti pogodak i svoju priliku tražiti iz kontri, uzdajući se u dobru predstavu obrane na čelu sa Šuškovićem. Stvari su išle po planu, jer je Estare odolijevao uspješno napadima Grupe TNT koji su većinom tražili svoj put do mreže preko Marija Crnčevića, najboljeg igrača OŽUJSKO MNL FFER 15 prošlog vikenda. Napadački, Estare Culto je malo “štekao”, ali od 22′ se i to promijenilo, kada je Milan Kajganić lijepo svladao Filipa Karagića. Istu stvar Mićo je ponovio par minuta poslije i to je značilo velikih 2-0 za Estare. Do kraja susreta Grupa TNT je pokušala i s golmanom igračem, no bezuspješno, tek je Valentino Kolić uspio smanjiti rezultat na 2-1. U posljednjim trenucima utakmice, Grupa TNT je imala izglednu priliku, točnije s”slobodnjak” na nekih 9-10 metara, no rezultat je ostao nepromijenjen.

Skupinu A su zakinuli igrači Adacte, točnije oni koji nisu došli na utakmicu. Catela, Limić, Lalić i Lukić nisu bili dovoljni da se započne utakmica protiv FKIT Tigrova, te su Tigrovi na taj način dobili lijepi poklon od Adacte. Nije još Božić, ali poklonu se zasigurno neće gledati u zube.

OptimIT je iskoristio činjenicu da je Ars Futura odigrala zaostalu utakmicu 2. kola, te je na krilima svježine došla do velika tri boda. Ars Futura je dva puta vodila. Lijepim golom Marija Bakarića u 9′, te u 17′ golom Mirze Mešića. No, kako smo već i rekli, umor je učinio svoje, a prazna klupa dokazala da je ipak potrebno da je netko na njoj. Na klupi Ars Future doduše su bili Pintar i Ledinščak, ali zbog obveza u klubu, odlučili su odmoriti i ne ulaziti u igru.Vratimo se na utakmicu. Kihalić je u 24′ izjednačio rezultat, a Lepoglavec u 26′ doveo OptimIT u vodstvo, koje u pretposljednjoj minuti Marko Radoš povećao i time potvrdio važnu pobjedu OptimIT-a.

Nisu se nadali Pjesnici porazu od Futsal Prava. To su nakon utakmice potvrdili i sami igrači Pjesnika, koji jednostavno nisu računali da pomlađena momčad Futsal Prava može ozbiljnije naštetiti. Već u 6′ Marko Pomahač je svojim pogotkom dao naslutiti da bi moglo biti iznenađenja u ovoj utakmici. Već par minuta kasnije je Tomislav Špiljak povisio, a u 13. minuti Leo Hertl skreće s(p)retno loptu na drugoj stativi i to je već bilo velikih 0-3 za Futsal Pravo, rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao, ponajprije zahvaljujući Filipu Dragosavcu na golu Futsal Prava, ali i indolentnošću napadača Pjesnika kojima ova subota baš i nije legla.

555039_486859174701325_1815524805_n