Iako će svi na ovaj naslov dignuti obrve i reći: “Znao sam!”, najiskrenije, nije nam bilo u planu ove sezone produžiti rok za prijavu momčadi za tjedan dana, kao i početak dvadeset i pete sezone OŽUJSKO MNL FFER. No, kompleksnost ove sezone, ma koliko mi to priznali ili ne, ‘natjerala’ nas je na kudikamo temeljitije pripreme za ovu sezonu, nego što je to bilo inače riječ. Nemojte se plašiti, samo odgađamo start i nadamo se da će još više momčadi nastupiti ove sezone.

Podsjetimo se;

Osim novčanih nagrada u novim sezonama, velika novost je ta i da će najbolje momčadi 25. i 26. sezone OŽUJSKO MNL FFER steći pravo nastupa na velikoj Završnici FavBet Gradskih Liga na kojoj će se boriti za vrijedne nagrade, koje će sljedeće godine biti još izdašnije. I sad dolazimo do onih cifri iz prvih rečenica ove vijesti. Recimo samo da je nagradni fond na Završnici FavBet Gradskih Liga ove sezone iznosio velikih 80 000 kn, a da je pobjedu i velikih 50 000 kn odnijela pulska MNE Veruda.

Kao što smo i objavili našim momčadima koje su nastupale prošle sezone, odnosno u OŽUJSKO MNL FFER 24, svi oni će imati “voucher” u vrijednosti od polovice uplate kotizacije u prošloj sezoni. Taj voucher će vrijediti kao prijava za novu sezonu, no uvjet je da momčad ima barem 5 igrača koji su nastupali u prošloj sezoni.

Sve one dobre stvari na koje smo tako ponosni i dalje ostaju. I dalje oni “stranci” koji imaju dugogodišnji “staž” igrajući MNL FFER imaju prava igranja kao i student s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Nije važno ako tih osam sezona nisu bile u kontinuitetu ili je stranac nastupao za više momčadi. To znači, da iako je s drugog Fakulteta, on neće ulaziti u “kvotu stranaca”, već će se voditi kao FER-ovac. Za takvog igrača neće biti potrebno dokazivati njegovu novu ulogu, no ukoliko organizator ili neka druga momčad to zatraži, voditelj njegove momčadi će morati dokazati njegovo sudjelovanje u barem osam sezona MNL FFER.

Broj stranaca ostaje jednak kao prošle sezone, kao i “povezanost” broja stranaca sa iznosom kotizacije. I u ovoj sezoni ćemo dopustiti četiri (4) stranca s tim da kotizacija momčadi koja će imati u svom “rosteru” samo FER-ovce (definicija FER-ovca piše u propozicijama) će u ovoj sezoni iznositi 2000kn. Svaki “stranac” će “koštati” svoju momčad dodatnih 200kn. Znači da će kotizacija za momčad s jednim (1) strancem iznositi 2200kn, s dva (2) stranca iznositi 2400kn, s tri (3) stranca iznositi 2600kn dok će momčad koja će u svom rosteru imati četiri (4) stranca platiti kotizaciju 2800kn.

Kotizacija za “gostujuće” momčadi, odnosno momčadi koje će kao gosti se natjecati u ligi ostaje jednaka kao i prošle sezone, 3200 kn. Ukoliko se plaćanje obavlja preko žiro-računa naše sportske udruge (DSR LIGE I TURNIRI), na iznos kotizacije će se morati dodati još 10%.

Finalno, OŽUJSKO MNL FFER 25 će startati u nedjelju, 27. rujna 2020. godine. Prijave će trajati do srijede, 23. rujna 2020. godine, no ukoliko broj prijavljenih dosegne maksimalan broj prije isteka roka za prijavu, prijave se zaključuju. Preliminarna prijava se može obaviti putem e-mail adrese mnl.ffer@gmail.com, odnosno putem mobitela 091.257.00.00.