Stigli smo i do prvog ovogodišnjeg Photomath virtualnog meetupa na kojem možete upoznati naše DevOpse iz Infra tima! ?

Kako je počela DevOps priča u Photomathu te kako je nastao tim koji se danas brine za automatizaciju, skaliranje, sigurnost, dostupnost i stabilnost mikroservisa, odnosno Photomathove aplikacije – otkrijte na ovom meetupu! ?

Provest ćemo vas kroz najčešće izazove s kojima se susreće naš Infra tim prilikom deploya novih, te migracija i upgrejda postojećih servisa na GCP-u, koristeći raspoložive cloud resurse, bili oni mikroservisi ili serverless.

Kroz nekoliko konkretnih primjera/slučajeva, predavači će ispričati na koje probleme nailaze, kako ih rješavaju te kako je cloud-all okruženje uvijek “novčić s dva lica”. ?

SADRŽAJ MEETUPA:

 • Kako je počela DevOps priča u Photomathu i kako tim izgleda danas
 • Što sve radi Infra tim u Photomathu, uz kratak pregled tehnologija i alata koje koriste
 • S kakvim izazovima se susreću i kako ih rješavaju:
  • GKE K8S auto-upgrade izazovi
  • Multi-cluster K8S i latencije
  • Ouch! ArgoCD
  • GCP i TF “nesuglasice”
  • Samo je mijena stalna (migracije: TF/ArgoCD, BitBucket/GitHub, Github Actions/Jenkins)
 • Kakvi su planovi za budućnost i daljnji razvoj tima

Kao i uvijek, na kraju vas čeka Q&A i nagradna igra s Photomath poklon paketima – prva nagrada je vodootporni ruksak za laptop! ?

PRIJAVE:

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca.

Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi.

Sve novosti pratite na službenom Facebook eventu.

PREDAVAČI:

Igor Bunjevac u Photomathu je nešto više od dvije godine (startao je na poziciji jedinog System Administratora), a danas je DevOps Engineer Team Lead. Ima gotovo 20 godina radnog iskustva u IT-u na različitim tehnologijama i alatima, s fokusom na open source rješenja i Linux sustave. Većinu radnog iskustva Igor je stekao na projektima u financijskom sektoru i telekom industriji. I nakon toliko iskustva, rad u Photomathu za njega je osvježenje i pozitivan izazov što se tiče osobnog razvoja i rada na novim tehnologijama.

Ivica Dvoršćak u Photomathu radi kao Senior DevOps inženjer, s naglaskom na GCP Kubernetes infrastrukturu i automatizaciju. Nešto više od 10 godina radio je kao Linux SysAdmin i DevOps inženjer u telekom industriji (A1, HT, E///) s ponekim izletom u networking vode. U Photomath ga je dovela želja za osobnim napretkom, najnovijim tehnologijama, te “razbijanjem zuba” u startupu bez obzira na izlazak iz zone komfora.

VIŠE O PHOTOMATH TALKS:

To je serija virtualnih meetupova za tehnološku zajednicu na kojima možete saznati što i kako rade inženjerski timovi u Photomathu te koje sve složene tehnologije pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju.

Photomath aplikacija samo je “vrh sante leda”, a kroz ovu seriju meetupova, naši će iskusni inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha, poput procesa razvoja sadržaja i web softverske infrastrukture koja to sve omogućava.

Aktualnu ponudu poslova u Photomathu provjerite na našoj stranici karijera, a za redovite novosti iz života Photomatha zapratite nas na Linkedinu. ?


Novosti iz Photomatha ?