PROPOZICIJE I PRAVILA
MALONOGOMETNE LIGE FFER-a

OŽUJSKO GAJBA KUP

Članak 1.
Naziv natjecanja je OŽUJSKO GAJBA KUP. Organizator natjecanja je sportska udruga Društvo sportske rekreacije Lige i turniri.

Članak 2.
U natjecanju sudjeluje ograničen broj momčadi (8), koje su se pravovremeno prijavile te potvrdile prijavu plaćanjem kotizacije. Natjecanje se igra kup sistemom. U ždrijeb ulaze sve momčadi, te nema nositelja. Ždrijebom se dodjeljuju brojevi (1 -8) prijavljenim ekipama.

Članak 3.
Raspored odigravanja utakmica je ovaj:

ČETVRTINA FINALA:
(1) – (8) (a)
(2) – (7) (b)
(3) – (6) (c)
(4) – (5) (d)

POLUFINALE:
POB (a) – POB (b) (I)
POB (c) – POB (d) (II)

FINALE:
POB (I) – POB (II)

Članak 4.
Svaka momčad može prijaviti maksimalno 8 igrača. Igrač se prijavljuje ISKLJUČIVO nastupom na utakmici. Igrači se mogu prijavljivati tijekom cijelog natjecanja.

Članak 5.
U OŽUJSKO GAJBA KUP nema ograničenja prava nastupa. Igrači koji su nastupili u OŽUJSKO MNL FFER 24 imaju pravo nastupa bez kotizacije.

Članak 6.
Igrač može nastupati isključivo samo za jednu momčad u izdanju OŽUJSKO GAJBA KUP-a. Ukoliko se utvrdi da je igrač prekršio članak 6., momčad će biti diskvalificirana bez mogućnosti žalbe.

Članak 7.
Ukoliko to organizator zatraži, igrači i momčadi su dužne pristupiti fotografiranju za unos u bazu podataka, kao i pojedinačnom legitimiranju ukoliko Organizator zatraži.

Članak 8.
Prijava sastava za svaku momčad u jednoj utakmici vrši se 15 minuta prije početka utakmice kod zapisničkog stola uz obavezno poštivanje članka 5., 6. i 7. propozicija natjecanja. Na zahtjev Organizatora natjecanja tj. službenih osoba utakmice sve momčadi su dužne napraviti fotografiju svoje momčadi.

Članak 9.
Sve utakmice počinju u točno zakazano vrijeme, bez čekanja, u protivnom se utakmica registrira u korist protivnika sa 3:0 (p.f.) i diskvalifikacijom momčadi.
Organizator objavljuje satnicu natjecanja najmanje 24h prije natjecanja. Odgađanja utakmica ili dogovaranja drugih termina nije moguće.

Članak 10.
Svaka momčad za utakmicu prijavljuje najviše 8 igrača koji su u zapisniku utakmice. Minimalan broj igrača s kojom ekipa smije početi utakmicu je 5. U službenom prostoru mogu se nalaziti samo prijavljeni igrači iz zapisnika + predstavnik momčadi. Osobe koje nisu u navedenom statusu ne mogu biti u službenom prostoru te se moraju udaljiti iz istog.

Članak 11.
Utakmice natjecanja se igraju 2 x 15 minuta “prljave” igre. Za kontrolu vremena, zaustavljanje sata ili nadoknadu vremena isključivo su nadležni nogometni suci utakmice i delegat utakmice te oni isključivo odgovaraju i imaju pravo primjene ovoga članka.

Članak 12.
Sve momčadi su obavezne nastupiti u jednoobraznoj športskoj opremi. U slučaju identičnih dresova dvije momčadi, dresove mijenja gostujuća momčad (pogledaj raspored organizatora) ili se prednost daje kvalitetnije odjevenoj momčadi (npr. reklama sponzora je prednost). Markere osigurava Organizator. Svi natpisi na dresovima moraju biti u granicama akademskog izražavanja. Za slučaj identičnih dresova Organizator osigurava markirne majice, te se ždrijebom odlučuje tko će ih nositi ako su obje momčadi odjevene po ovim propozicijama.

Članak 13.
Žuti kartoni se ne akumuliraju, dok igrač kažnjen izravnim crvenim kartonom automatski dobiva kaznu neigranja utakmice sljedeće utakmice, dok u slučaju težeg prekršaja, organizator može izreći kaznu zabrane igranja većeg broja utakmica ili zabranu igranja i na sljedećim natjecanjima iz serije ili pod patronatom Udruge.  Na odluku Organizatora natjecanja, igrači i momčadi nemaju pravo žalbe. Igrač ne može odraditi suspenziju na utakmici koja se nije odigrala, odnosno je dodijeljena 3:0 (p.f.).

Članak 14.
Svaka momčad je dužna nakon završetka utakmice putem službene aplikacije provjeriti zapisnik utakmice. Ukoliko u roku od 30 minuta nema pismenog ili e-mail prigovora voditelja, zapisnik se smatra službenim. Svaka momčad koja sudjeluje u natjecanju ima pravo žalbe Organizatoru na odigranu utakmicu, a koja se predaje zapisničkom stolu ili samom Organizatoru najkasnije 30 minuta po odigranoj utakmici u pisanom obliku (e-mail) i uz plaćanje takse od 300 kn, a koja se u slučaju povoljnog rješenja za žalitelja istome u cijelosti vraća.

Članak 15.
Organizator nagrađenu pobjednika finala gajbom Ožujkog piva, koja se dodjeljuje odmah nakon odigranog finala, kao i peharom. Organizator ostavlja mogućnost nagrađivanja drugih momčadi i pojedinaca.

Članak 16.
Propozicije natjecanja donosi Organizator. Pravo tumačenja ovih propozicija ima povjerenstvo natjecanja u skladu sa pozitivnim iskustvima u malonogometnoj praksi. Za sve što nije regulirano ovim propozicijama primjenjuje se Pravilnik o natjecanju HNS-a kao i već spomenuta FIFA-pravila igre koja će organizator omogućiti svakoj prijavljenoj momčadi.

Članak 17.
Svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i trebaju biti fizički i psihički sposobni i pripremljeni za natjecanje. Organizatori nisu odgovorni za eventualne povrede ili zdravstvene probleme koje bi se mogle dogoditi tijekom natjecanja. Za sve osobne stvari unutar garderobnih prostora svi korisnici preuzimaju vlastitu odgovornost jer Organizator ne odgovara za izgubljeno, ostavljeno ili otuđeno.

Članak 18.
Organizator natjecanja će osigurati za provođenje redovitog programa unutar termina-satnice na sportskim objektima sve subjekte koji su potrebni za što kvalitetniju organizaciju natjecanja (nogometne suce, delegate, liječnike, snimanje video kamerom i slično).

Članak 19.
Prijavom momčadi na OŽUJSKO GAJBA KUP, svaka momčad se obvezuje odraditi svoje obveze prema organizatoru (All Stars susreti, dodjele nagrada). Upozoravaju se igrači i predstavnici momčadi finala kao i dobitnici nagrada da preuzmu obvezu i odgovornost da po odigranoj finalnoj utakmici sudjeluju na svečanoj dodjeli nagrada. U slučaju ne izvršavanja dobivenih obveza, Organizator ima pravo izreći disciplinsku mjeru ili čak diskvalificirati momčad.

Članak 20.
Momčadi su dužne uplatiti kotizaciju prije prvog nastupa u natjecanju. U protivnom, slijedi diskvalifikacija momčadi, kao i druge sankcije koje odredi organizator. Kotizacija za nastup momčadi u natjecanju iznosi 100 kn ukoliko je momčad sastavljena od igrača koji su ubilježili nastup u OŽUJSKO MNL FFER 24. Za svakog igrača koji nije nastupio u OŽUJSKO MNL FFER 24 momčad plaća dodatnih 50kn po igraču, tako da je najmanji mogući iznos kotizacije 100 kn, a najveći mogući iznos kotizacije je 500 kn (100kn + 8*50 kn)

Članak 21.
Sve informacije i obavijesti o natjecanju voditelji momčadi će isljučivo dobivati s web stranice MNL FFER, mnlffer.com i pripadne e-pošte natjecanja mnl.ffer@gmail.com. Organizator zadržava pravo promjene web adrese stranice, o čemu će natjecatelji biti pravodobno obaviješteni.