Na našem #powerrankingu, Pula GlobalLogic našla je svoje mjesto na petoj poziciji. Ekipa je nepromijenjena već godinama, no umjesto da s vremenom njihova homogenost raste u nebesa, ona polako, ali sigurno pada u ponore. Nakon što su se našli na, za njih atipičnoj, trećoj poziciji Skupine A, nisu se proslavili ni u Ligi za Prvaka, gdje su osrednjim petim mjestom još i dobro prošli. Time su si kao protivnika u osmini finala priuštili VSITE, a olakotna okolnost im jedino može biti što se susreću u najgorem dijelu sezone za VSITE, iako ni “zeleni” sami nisu u boljem stanju.

Ozljeda i izbivanje glavnog topnika, Josipa Grubeše sigurno nisu pomogli Puli ove sezone. Njegova mršava 3 ovosezonska nastupa indikativan su pokazatelj žarišta problema zelenih. Još jedan od dosadašnjih motora momčadi, Matija Sukno ima samo jedan nastup više od kolege, tako da dolazimo do četiri pojedinca koja su “dovukla” Pulu do ovog 5. mjesta. Filip Dragosavac s 9 i Dean Meden, Jakov Živković i Josip Mališa s po 8 nastupa podnijeli su najveći teret, a za očekivati je da će to morati ponoviti i u playoffu.

Meden je možda i kvalitetom najkonstantniji igrač lige, iako zabrinjava gotovo nevjerojatan podatak od niti jedne asistencije u njegovoj statistici. No, povratkom Grubše, to bi se definitivno moglo i trebalo promijeniti. Nisu dobili bog zna što prinovama u momčadi, Gretićem i L. Dragosavcem. Gretić je u šest nastupa upisao samo jedan pogodak i primjetno nije u formi, dok je Luka Dragosavac u dva nastupa u statistiku uspio upisati samo jedan jedini akumulirani prekršaj.

Sve navedeno je ipak premalo pokazano od strane momčadi s takvim pedigreom, a ne uspiju li obaviti vrhunski “shopping” na draftu, mogli bi se naći u velikim problemima već na prvom koraku, protiv ranije spomenutog ozljeđenog lava, VSITE-a.

Nadajmo se da će Meden uspjeti protresti zelene i izvući ih iz dosadašnjeg sivila kako se ne bi morali crveniti od srama.