U prvoj utakmici OŽUJSKO MNL FFER XIV, aktualni prvak Pula je nastavila kako je završila prošle sezone. Šampionski. Sigurna pobjeda protiv neugodnog Hennessy potvdila je da će Pula i ove sezone biti kandidat za naslov. Od početka utakmice “zeleni” su dominirali susretom, ali i bili efikasni, pogotovo Josip Grubeša, koji je kao i cijela momčad zadržao formu iz prošle sezone te koji je pogodio mrežu Hennessy-a čak tri puta. Marko Radoš i Kristijan Trbojević pogotcima u smiraj susreta su samo ublažili poraz koji su vjerojatno upisali i prije izlaska na teren.

“Ljepoticu” kola vidjeli smo u debiju kola, susretu između Ars Future i FKIT Tigrova. Aktualni doprvaci, momčad Ars Future (ex. Torcida), na svojoj je koži osjetila svoje najjače oružje, no upotrebljeno protiv njih. FKIT Tigrovi su uspjeli iz kontre i polukontre do 17′ sva tri pogotka, te su bodovi za novu momčad Saše Ledinščaka izgledali izgubljeno. No s pogotkom Ivana Runje, a zatim s dva Tomislava Bilopavlovića, Ars Futura se ekspresno vraća u susret. No, nedugo nakon pogotka Bilopavlovića, Tin Milošević pogađa za 4:3 i ponovno su narančasti mogli slaviti. No u posljednjim trenucima utakmice, ponovno se ukazuje Tomislav Bilopavlović, te sa svojim trećim pogotkom postavlja konačni, najrealniji rezultat na kraju; svakom po bod.

U sličnoj situaciji poput Ars Future neočekivano se našao OptimIT. Pogotcima Filipa Barišića i Matije Rajha, REC Global je vodio do 22′ s velikih 2-o. No, onda tamno-plavi se odlučuju na igru s golmanom igračem koja im se već praktično u sljedećem napadu isplaćuje. Najprije Matej Kihalić, a zatim i Srećko Sušac vraćaju stvari na početak. U 27′ ponajbolji igrač REC Globala, Eugen Živko ponovno dovodi svoju momčad u vodstvo, no OptimIT se ponovno vraća. I kad su svi mislili da ćemo i u ovom susretu vidjeti pravednu podjelu bodova, Matej Kihalić bombom u desnim rašljama donosi velika tri boda svojoj momčadi.

U posljednjem susretu Skupine B, Estare Culto je uvjerljivom pobjedom najavio bolje dane. Najveći dio u devet pogodaka svoje momčadi ugradio je duo SalamehMarušić. Ipak, vjerujemo kako se Estare Culto neće zavaravati s ovom pobjedom, jer moraju (i vjerojatno jesu) svjesni kako pravi ispiti za njih tek slijede. Rekreativci će očito iskoristiti ovu sezonu za učenje.