U Skupini B OŽUJSKO MNL FFER XIV uzbuđenja ipak nisu bila na tolikoj razini kao u Skupini A, nije bilo preokreta u zadnjoj minuti, no daleko od toga da možemo reći da nije bilo zanimljivo. U prvoj utakmici REC Global i Estare Culto su podijelili bodove. Možemo reći da je to bila oprezna i taktička utakmica u kojoj je “za mrvicu” bolja bila momčad REC Globala, no šanse smo vidjeli “na kapaljku”. I ono malo šansi zaustavili su Ivan Kvesić na golu REC Globala i Davor Šušković na golu Estare Culta. Šušković je kapitulirao od strane Matije Rajha u devetoj minuti na dodavanje Rogulja, dok je doslovce u zadnjim sekundama prvog poluvremena Stipe Marušić savladao Ivana Kvesića. Inače Marušić je bio iznimno raspoložen, no nije imao potrebitu pomoć suigrača.

 

Davor Šušković (Estare Culto)

 

U derbiju Skupine B, dvoboj prvoplasiranih otišao je na stranu FKIT Tigrova. Ponovno su Puljani pokazali kako su, ukoliko se Medenu ne pridruže barem dvojica raspoloženih, poprilično sterilni. Ovoga puta nismo vidjeli ništa od dvojca Ša-Ša, Grubeše i Mališe, a kada je tako, onda rezultat ne može biti povoljan za Puljane. Za razliku od Puljana, u Tigrovima je ovaj put iskočio Petanjek, koji se dvaput našao na pravom mjestu i reagirao na pravi način. Najprije je za 1:0 “pospremio” loptu u mrežu, da bi nakon lijepog izjednačujućeg pogotka Džape, “pospremio” jedan “otpadak” iza leđa neuvjerljivog Vuka. Inače, utakmica je obilovala nervozom, s obje strane, no i ulog je bio velik, stoga je to i razumljivo. No, strasti su se na kraju smirile, a sudac Lang je pokazao samo jedan karton, iako je mogao kudikamo više.

 

Juraj Petanjek (FKIT Tigrovi)

 

Hennesy je pružio dosta dobar otpor OptimIT-u, no duža klupa, ali moramo priznati i veća kvaliteta je na kraju odlučila protivnika. Poluvrijeme je završilo 1:0, pogotkom Mateja Kihalića, da bi u 21′ Marko Lepoglavec nakon dodavanja Sušca izašao sam na Antuna Nemanića i svladao ga za 2:0. U 25′ Kihalić je svojim drugim pogotkom odlučio pobjednika, da bi Radoš u predzadnjoj minuti samo ublažio poraz.

 

Matej Kihalić (OptimIT)

 

Što reći za susret ARS Future i Rekreativaca? ARS Futura je i bez Gradinščaka, Ledinščaka i Pavičića bila “Barcelona” za Rekreativce za koje ne možemo reći da se nisu trudili. Dapače, no apsolutno je skoro svaki upućeni udarac završavao iza leđa golmana Sušeca. Jedan lakši trening i nabijanje statistike za igrače ARS Future koja je na najbolji mogući način odradila “posao” u 6. kolu OŽUJSKO MNL FFER XIV.

 

Ivan Runje (ARS Futura)