Za razliku od Skupine A, u Skupini B nije bilo toliko iznenađenja, ali nije bilo ni dosadno. No krenimo od početka, tj. 3. kola i subote.

Prvi je na rasporedu bio derbi susret između Ars Future i Pule, koju Ars Futura i nije ozbiljno shvatila. Naime, došli su na utakmicu sa samo pet igrača, bez golmana Gradinščaka. U 5′ Bonaca s vrha deveterca daje kratku loptu za Mališu, koju Josip Mališa “posprema” u desne rašlje “golmana” Prkuta. Očit hendikep neimanja golmana očitovao se i predzadnjoj minuti kada relativno neopasnu loptu Medena, Grubeša provlači ispod Prkuta za konačan rezultat poluvremena 0:2. Početak drugog poluvremena su obilježili promašaji Grubeše i Živkovića, ali i žuti kartoni Ledinščaka i Grubeše koje je “revolveraški” potezao sudac Hasić. U 26′ Ars Futura je konačno izradila akciju s golmanom igračem, Ledinščak prima loptu na 9m, ušetao još metar-dva i “špicom” pospremio iz Vuka. Minutu kasnije izjednačuje Prkut, no nisu se dugo veselili dečki u bijelom. Josip Grubeša u 28. minuti ponovno dovodi u vodstvo Pulu, da bi pobjedu potvrdio novopridošli Jakov Živković pogotkom u 29. minuti.

U drugom susretu Skupiine B Hennessy je lakše od očekivanog slavio protiv REC Globala, bivšeg Jokera. Golman REC Globala, Ivan Kvesić kumovao je prvom golu kojim je Hennessy poveo. U šestoj minuti, Hodžić lijepo pronalazi Vukovskog na drugoj stativi za 0:2. Već u sljedećoj minuti Marko Radoš siječe loptu i zabija s vrha deveterca za 0:3. Iako je Vukovski izašao zbog povrede iz igre, Hennessy je nastavio trpati mrežu Kvesića, ovoga puta strijelac je bio Begovac na dodavanje Zrna. Prilično sadržajno prvo poluvrijeme tako je završilo vrlo uvjerljivim vodstvom ekipe u crvenom. U drugom poluvremenu intenzitet se smanjio, te smo vidjeli najprije pogodak Matije Rajha, a zatim i pogodak Hodžića. koji je iskoristio jednu odbijenu loptu i sa šest metara poentirao za 1:5. S tim rezultatom je utakmica i završila. Zaslužena pobjeda Hennessy-a, da ponovimo, lakše od očekivanog.

Očekivano tvrdu utakmicu smo vidjeli u sudaru FKIT Tigrova i Estare Culta. U prvom poluvremenu i Šušković i Mrvelj su bili na visini zadatka, tako da su sačuvali svoje mreže netaknutima. Drugo poluvrijeme otvara odličnim udarcem Alen Milek s 10m koji se kao šrapnel zabio iza leđa Šuškovića za vrijedno vodstvo FKIT Tigrova. U 21′ Milek ponovno ponavlja udarac sa skoro identičnog mjesta i ponovno je završetak identičan, 2:0 za FKIT Tigrove. Čak osam minuta prije isteka vremena Estare je počeo igrati s “letećim” golmanom, no to nije donijelo čak ni nešto izglednih prilika, pa niti ni gol. Ostalo je 2:0.

U posljednjoj utakmici 3. kola OptimIT je očekivano slavio protiv Rekreativaca, koji se prema očekivanjima, iz kola u kolo predstavljaju kako sve tvrđi protivnik. Mreže su mirovale do 5. minute kada Andrić lijepim udarcem iskosa s 9 metara “otključava” mrežu Rekreativaca. Do poluvremena su se upisali Sušac, Kihalić i još jednom Andrić, da bi u drugom poluvremenu strijelci bili manje raspoloženi, tako da je utakmica završila s podnošljivih 6:0.

U četvrtom kolu vidjeli smo ponovno debi kola koji je “uključivao” Pulu. Pula je i ovaj susret riješila kao dostojan kandidat za obranu titule. Iako je voditelj Pule Dean Meden prednjačio u nervozi tijekom susreta, ipak je uspio odvesti svoju momčad do važne pobjede. Pored Medena, važni kotačići su bili strijelci Milovan i Barišić, dvojka koja se ne upisuje tako često u strijelce, te ponajbolji igrač susreta, Josip Grubeša koji je svaki put kada je taknuo loptu napravio pomutnju u obrani OptimIT-a. OptimIT je ponovno izgledao nedorečeno, kao da im fali motivacije. To nije bio slučaj s Puljanima, tako da je to onaj uteg koji je odveo pobjedu na stranu Puljana.

Estare Culto je također upisao važnu pobjedu, ovaj put protiv Hennessy-a. Hennessy nema širinu kao Estare, a i ovaj put za crne su Salameh i Marušić, glavne vedete momčadi, bili na visini zadatka. Iako nisu bili strijelci, njih dvojica su bili najvažniji kotačići vrijedne pobjede. Od Hennessya možemo spomenuti lijepi gol Marka Radoša, ali je nažalost Radoš, ali i Hennessy ostao samo na tome.

U druge dvije utakmice Skupine B nije bilo iznenađenja. FKIT Tigrovi i Ars Futura su uvjerljivo svladali Rekreativce, odnosno REC Global. U utakmici FKIT Tigrova i Rekreativaca posebno moramo istaknuti golove Juraja Petanjeka koji su svaki za sebe mala remek djela. Očito kad Juraj zabija da zabija sa stilom. Sa stilom je i početak FKIT Tigrova koji su trenutačno na drugoj poziciji, no nimalo lak posao očekuje Gretića i društvo u sljedeće tri utakmice Skupine B.

Pogledajte kako su igrači momčadi iz ove skupine (Miljen Mikić – Estare Culto, Juraj Petanjek – FKIT Tigrovi, Antonio Vuk – Pula) komentirali nastupe svojih momčadi ovog vikenda;