Pred nama je treće kolo OŽUJSKO MNL FFER 13. Prva dva kola su nam malo otkrila karte svih igrača “za stolom”. Treće kolo će nam ponuditi još ponešto, možda nekog asa iz rukava. Krenut ćemo kronološki. Već na početku imamo derbi Skupine A. Neznam zašto uvijek potenciramo jačinu Hennessy-a, a “crveni” u svim ovim sezonama nisu pokazali ama baš ništa. Ali kad u momčadi imaš Radoša, Vukovskog itd. ne možeš biti svrstan u loše momčadi. Ovo je sezona kad Hennessy mora pokazati bar nešto. “Potpisali” su solidnog golmana (Pavao Ježić), solidno pojačanje u igračkog dijelu (Niko Drobac), Matija Sukno se afirmirao u ekipi. Sad ili nikad. No, u subotu im dolazi ranjeni lav, Adacta. Adactu je “naprašila” dobro Pula, te Ukalović i društvo traže žrtvu za osvetu. Obično je ta žrtva onaj koji prvi naleti. Hoće li to biti Hennessy?

Kapsch Pula nakon furioznog starta i dvije velike pobjede protiv Hennessy-a i Adacte očekuje lakši posao protiv Amaterskog nogometa. Sve osim pobjede Pule bilo bi veliko iznenađenje. I sami Puljani su svjesni toga.

Utakmica između HR Clouda i Jokera je od velike važnost za obje ekipe. Kao prvo, velika je vjerojatnost da će se ovi bodovi prenijeti u Ligu za Ostanak, jer kako se sada čini, te po stanju u skupini obje momčadi su kandidati za Ligu za Ostanak. Kao drugo, pobjeda/poraz imat će veliki utjecaj na motivaciju ovih momčadi.

U posljednjoj utakmici sastaju se dvije momčadi koje imaju prefiks Futsal u svom imenu. Futsal Pravo s dvije pobjede opušteno dočekuje Futsal OptimIT i prepušta im ulogu favorita; to je istaknuo i Hrvoje Ivić, voditelj i kapetan Futsal Prava;

“Definitivno smo bolje poceli ligu nego prosle godine, ali se ne zanosimo s ovih 6 bodova na pocetku. Cilj je uci u Ligu za prvaka, a to zahtijeva puno bolju igru od one koju smo prikazali u prva dva kola. Ne zelim podcijeniti dosadasnje protivnike, ali nama liga pocinje sa sljedecim vikendom i utakmicom s momcadi Futsal OptimIT. Nema potrebe izdvajati nekog od igraca OptimIT-a, prije svega se moramo koncentrirati na njihovu kvalitetnu momcadsku igru, sto nama jos uvijek ponekad nedostaje. Vjerujem da ce subotnja utakmica pokazati kako mozemo parirati i ponajboljim ekipama OŽUJSKO MNL FFER 13”.

Hrvoje Ivić - Futsal Pravo

 

S obzirom da je utakmica između SPAN-a i Galerije odgođena, u subotu ćemo imati samo tri utakmice Skupine B. Zanimljivosti i neizvjesnosti sigurno neće manjkati. FKIT Tigrovi nakon odličnog starta, šest bodova te što je još važnije pobjede protiv aktualnog prvaka imaju još jedan težak ispit; Uvik Kontra je pred njima.

Bubanj, koji je dobio prošlog vikenda dobru opomenu, kako nema šetnje ligom, dočekuje Grupu TNT koja se očito dobro “posložila” ove sezone. TNT-ovci zasigurno žele u “gornji dom”, ali zato trebaju skupljati bodove protiv momčadi iz tog dijela skupine.

Estare Culto i GMNK Cvjetno nakon dva kola imaju zajedno svega jedan bod na kontu. Veliko je to razočaranje od momčadi koje su definitivno više očekivale od ove sezone. No, imaju vremena za poboljšanje. Svjestan je toga i Dino Šteher, golman GMNK Cvjetno;

“Definitivno nismo počeli kako smo očekivali, par važnih igrača nam je falilo već na početku lige. Protiv Estare Culta dolaze nam  Matoševići tako da se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Znamo da su jaka ekipa, ali ako se svi skupimo, možemo se nadati punom plijenu!”

Dino Šteher - GMNK Cvjetno