Šesto kolo OŽUJSKO MNL FFER 28 otvorili su Be-terna i OptimIT. Već na zagrijavanju moglo se vidjeti u kojem pravcu će teći utakmica budući da je Be-terna došla u velikom broju predvođena Ukalovićem, dok je OptimIT došao malobrojniji i načet tijesnim porazom dan prije. Plavi su odoljevali napadima Be-terne tek tri minute kada se raspoloženi Filip Ukalović “izbacio” na desnu nogu i preciznim udarcem matirao nemoćnog Pekeča. Mreže su mirovali desetak minute kada se Ukalović ponovno nalazi na pravom mjestu i praktički sa istog mjesta udvostručuje vodstvo. OptimIT je trkački pokušavao nadomjestiti manjak kvalitete, no jednostavno što je utakmica odlazila prema kraju sve više prilika se stvaralo ispred vratara Pekeča. Do kraja susreta moramo izdvojiti ubojiti trio Majić – Rendulić – Jurišić koji su bili posebno inspirirani ispred protivničkog gola te su svojim majstorijama dodali još tri gola i svojoj ekipi donijeli potvrdu dobre forme i nova tri boda.

Drugu utakmicu kola odigrali su Ars Futura i Skil FC. Stari lisci iz Ars Future odlično su ušli u ovu sezonu te su na isti način pristupili i ovoj utakmici. Od prve sekunde susreta preuzeli su posjed i imali veću inicijativu na terenu, a taj početni nalet okrunio je Ivan Bašić sa fantastičnim pogotkom koji se rijetko viđa i na prvoligaškim terenima. Nakon toga gola, Skil FC se pokušao nametnuti prema naprijed, no nije bio konkretan. Kako u igri 4-na-4 nisu uspjeli pronaći rješenje za raspoloženog Kvakana, odlučili su se igru sa golmanom igračem što im na prvu nije uspjelo jer je snalažljivi Marin Grković osjetio prazna vrata protivnika i povećao prednost svoje ekipe. No tu ‘Skileri’ nisu stali pa su u ekspresnom vremenu vratili minimalni zaostatak preko Modrića, ali to im nije bilo dovoljno za preokret budući da je Runje kaznio još jednu grešku i pogodio za 3:1 što je bio konačan rezultat.

Sljedeća utakmica po redu bila je između Cvjetno 9y.co i Microblinka. Od kada je Miroslav Filipović pojačao redove Microblinka i vrapci na grani znaju da je to sada dosta ozbiljnija ekipa koja ima glavu i rep, a to su na svojoj koži ovaj putu osjetili aktualni prvaci. U prvom dijelu su mreže mirovale premda je Cvjetno bila puno bolja ekipa sa većim brojem šansi no Paljak je imao svoj dan. U drugom dijelu nismo morali dugo čekati na pogodak kada je Podrug na drugoj stativi pronašao usamljenog Halambeka koji je rutinirano zabio za vodstvo. Nakon tog pogotka Dean Meden je odlučio preuzeti odgovornost sam te se sa centra srovalio na vrata protivnika te nakon krasnog driblinga pogodio malu mrežicu i vratio stvari na početak. Premda su do kraja prvaci imali inicijativu i bili bliže pogotku, najbolja šansa pripala je Microblinku kada su promašili gotovo nemoguće te su ekipe remizirale, rekao bih na obostrano zadovoljstvo.

U pretposljednjem susretu kola. Kako to?! je morao doći do pobjede u susretu s Je Zakon. Po tko zna koji puta ove sezone, Stipe Marušić je morao obući marker te stati na gol što je težak udarac za žutu momčad. U početku utakmice, pivari su se jako dobro držali na terenu te nisu dozvolili protivniku puno igre, a dugim loptama su tražili rupe u obrani crnih. Taman pred kraj prvog poluvremena, Duje Glavina je odlično prošao linijom te pronašao Markovića koji trese mrežu nemoćnog Marušića. Premda su crni mislili da će sa prednošću otići na predah, račune im je pomrsio Dario Posarić koji je stvari vratio na početak. U nastavku Kako to?! je dodao gas i odlučio što prije završiti utakmicu, a nakon što je asistirao Glavina se upisao i u strijelce nakon sjajne timske akcije. Pokušavali su žuti doći do pogotka igrajući sa golmanom igračem, ali doprvaci su dobro stajali na terenu te su do kraja utakmice sačuvali mrežu Goleša i još dodali dva pogotka preko raspoloženog Markovića koji ponovno najavljuje svoju kandidaturu za jednog od najboljih pojedinaca lige.

U posljednjem susretu dana gledali smo derbi kola između Plavog mjeseca i minus5. Obje ekipe došle su u velikom broju i dobro otvorile utakmicu. Gledali smo jedan pravi futsal, pun lijepih akcija, čvrste igre i tenzija. U jednom od mnogih duela koje je pretrpio odlično se snašao Krešimir Jelić koji je razornim udarcem doveo minus5 u vodstvo s kojim se otišlo na predah. Drugo poluvrijeme je nažalost obilježila 21′ kada je čak četiri igrača “pocrvenilo”. Nakon što su se “vruće glave” ohladile, obje ekipe su nastavile tamo gdje su stale u prvom poluvremenu. Preko raspoloženog Valentina Kolića minus5 je povećao vodstvo, no ubojito oružje Plavog mjeseca, igra s golmanom-igračem preko Markića i Čilića donosi ipak bod za svaku stranu.