Pozdrav, Dino. Naravno da je povod ovom razgovoru osvajanje naslova europskog sveučilišnog prvaka u futsalu, prije desetak dana, ovdje u Zagrebu. Naše prvo pitanje bi bilo; da li si očekivao to?
Ne može se reći da sam očekivao to, ali sam se svakako nadao tome, obavili smo kvalitetne pripreme, te mislim da smo na kraju zasluženo osvojili ovo natjecanje.

Jesi se iznenadio da si baš ti izabran kao najbolji golman prvenstva, a shodno tome i u najbolju petorku natjecanja?
Iako smatram da sam dobro branio na turniru, dobio sam crveni karton u četvrtfinalu koji nas je skoro koštao prolaska u polufinale. Zbog toga se niti najmanje nisam nadao takvom završetku.
Kako komentiraš svoje suigrače? Tko te je posebno iznenadio, oduševio, dojmio?

Bilo bi nepravedno prema ostalima izdvajati neka imena, jer su svi odigrali stvarno odličan turnir. Ne samo suigrači, vec i stručni stozer. Da nije tako bilo, ne bi osvojili ovako snažno natjecanje. Jako me je iznenadilo da nitko osim mene nije izabran u petorku prvenstva.

Jesi zamijetio kakvog drugog golmana koji te oduševio? Kakva je po tebi to razina futsala na prvenstvu?

Bilo je par vrlo dobrih golmana. Golman Mostara nas je izludio prvu utakmicu, Ruski golman je takoder odličan, a o Žarku Luketinu se već sve zna… Na prvenstvu ima svakakvih ekipa, od onih koji su došli zbog druženja do stvarno vrhunskih ekipa koji bi prema mom mišljenju igrali ozbiljnu ulogu u našem prvenstvu.
Smatraš li da ti je iskustvo igranja u MNL FFER pomoglo za igranje na ovoj razini?
Iz osobnog iskustva tvrdim da je. Kroz ligu je prošao dobar dio reprezentacije zagrebačkog Sveucilišta. Što se mene tiče, s MNL FFER-om je sve počelo, tu sam ostvario prve futsal korake. No, još uvijek mi fali ta medalja!

Valjda ce i to doći s vremenom. Sad si vidio kak se osvajaju prvenstva. Za kraj, jel ti se neka tvoja obrana urezala u pamćenje kao najbolja? Koju ćeš pamtiti do kraja futsal karijere?

Naravno da ću najviše pamtiti obrane u finalima sveucilišnih prvenstava. Nemam neku odredenu koju posebno pamtim, možda obranjeni deseterci u finalu europskog sveučilišnog prvenstva, smatram da ću se toga zauvijek sjećati.

(foto: facebook)