Zbog raznih studetskih natjecanja početkom svibnja, peto kolo OŽUJSKO MNL FFER 18 je ostalo okrnjeno jer su Grupa TNT i Qualia od svojih protivnika zatražili (i dobili) odgodu, te će se njihove utakmice odigrati prije utakmica 6. kola. Tako je prva utakmica nedjeljnog programa bila ona između MIOC-a i Pjesnika. Očito se Pjesnici nisu dovoljno rano probudili, jer su prvo poluvrijeme završili zaostatkom 0:2, za MIOC su strijelci bili Tomić i Primorac. Tek u 21′ se bude Pjesnici, točnije Leon Rotim, koji najprije na asistenciju Zupanića a zatim sam izjednačuje rezultat. Nakon što je asistirao, Zupanić je odlučio i sam poentirati, da bi konačan rezultat postavio kapetan/voditelj Pjesnika, Ivan Bebić.

Derbi petog kola Skupine A ponudio je odličan futsal, a dozu više iskustva i rutine ponudila je Adacta i na kraju zasluženo odnijela bodove. U petoj minuti, Ivan Majić iskorištava zbunjenost Megatonove obrane i savršeno asistira Tadiću koji realizira šansu bez problema na drugoj stativi. Na drugi gol smo čekali više od 15 minuta, no daleko od toga da u međuvremenu nije bilo šansi. Štoviše, no golmani Lukić i Rihtarić su bili odlični na golovima. Asistent kod prvog gola, ovaj je put bio u drugoj ulozi i postavio, na kraju će se vidjeti, konačan rezultat.

Pula GlobalLogic je imala rezultatski imperativ u utakmici protiv SM Ringoela, no ponovno je razočarala. Ponovno je SM Ringoel iz dvoboja u kojem se očekivala njegova kapitulacija izašao kao pobjednik. Rezultat se od početka čvrstog, ali i fair i korektnog dvoboja nije mijenjao do same završnice. Točnije do 28′ kada Juričić na asistenciju Grmače dovodi SM Ringoel u vodstvo. U istoj minuti asistent Grmača se pretvara u strijelca i povisuje na 2:0, da bi Tin Kulić postavio konačan rezultat iz akumuliranog udarca u zadnjoj minuti.

U drugoj utakmici Skupine B Klošari su uzeli ponuđeno. A Cvjetno je uvelike darivalo kroz cijeli susret. Damičević je lijepim pogotkom otvorio susret, a Žnidarec mu je nekoliko minuta kasnije uzvratio isto tako lijepim zgoditkom. Da se ne ode na poluvrijeme s neriješenim rezultatom pobrinuo se Vanja Hršak pogotkom u 14′, no čim je drugo poluvrijeme krenulo Magaš je uhvatio Nemanića na spavanju i ponovno poravnao rezultat. Cvjetno je bilo konkretnije kroz cijeli susret, no nedovoljno konkretno. Većinu pokušaja na golu Neđo Raguž je zaustavio. Nije uspio onaj u 24′, no niti Mario Slepčević nije onaj od Krndelja u 26′ te su obje momčadi na kraju susreta upisale po bod.

Pečenjara kod Vilima – Futsal Dinamo se ponovno pojavio u krnjem sastavu. Samo četiri igrača i Tomislav Hercigonja na golu bilo je sve s čim je trener Matija Capar raspolagao u ovom susretu. S druge strane, niti OptimIT nije bio u punom sastavu, Dinko Šimić je glumio golmana u ovom susretu. Dok je Futsal Dinamo imao snage, odolijevali su napadima OptimIT-a u kojem je glavnu ulogu imao Vlado Mustač koji je “sijao” strah u obrani “plavih”. Niko Požega je s dva pogotka uspio dovesti Dinamo u vodstvo u 10′, no mladci su to uspjeli prosuti već do kraja poluvremena. U drugom poluvremenu nastavak priče iz prvog, Vranić dovodi u vodstvo a Begovac povisuje na 4:2. Gledajući iscrpljene Dinamovce, mislili smo da je ova utakmica gotova priča, no oni su još jednom uspjeli iznenaditi. S Hercigonjom kao golmanom-igračem najprije Luka Gašparinčić smanjuje, da bi veliki bod Pečenjari kod Vilima – Futsal Dinamu donio Dinko Veverec u predzadnjoj minuti utakmice.

U zadnjoj utakmici nedjeljnog programa, Brainless Developers je tražio bodove kod iskusnih Stype-ovaca koji su došli s namjerom da ne izgube bodove. Oba golmana su bila odlična u ovom susretu. I Ivan Kvesić na golu BD-a i Petar Anthony Knežević na golu Stype, koji je na kraju gledano ipak bio dosta “zaposleniji” u ovom susretu bez pogodaka. Brainless Developers je od početka bio agresivniji i motiviraniji, no Knežević na golu Stype-a je bio nepremostiva prepreka.