Nakon što smo se razgovorom “oprostili” od FKIT Tigrova, na red je došla još jedan gostujuća momčad koja iako ima još jednu utakmicu do kraja, zna da ove sezone neće vidjeti doigravanje, Futsal Pravo. O njima smo porazgovarali s njhovim najboljim igrače, jedinim koji je ove sezone bio kakva-takva konstanta, Filipom Dragosavcem.

S obzirom na razultate, možemo slobodno reći da je ovo razočaravajuća sezona za Futsal Pravo. Što je uzrok tome?
Kada pogledam malo unatrag mogu reći da postoji više razloga. Al jedan mene kao igrača i pomoćnog trenera ponajviše smeta, a to je pristup određenih pojedinaca ovoj sezoni OŽUJSKO MNL FFER 15. Napravili smo puno izmjena u odnosu na prošlu sezonu i ja sam očekivao da će to unijeti pozitivne promjene. Malo nas je uspavala činjenica prošlogodišnjeg odličnog rezultata na sveučilišnom prvenstvu. Opisao bi svoju ekipu kao dizelaše. U početku sezone krećemo očajno i onda se polagano dižemo. Ovaj put nedovoljno brzo, Al imam vjere u svoju ekipu i siguran sam sa s određenim promjenama možemo daleko dogurati. I naravno uskladiti rotacije na terenu jer dosta nam se igra gubi kada izađe netko iz početne postave. Škola koju smo očigledno trebali proći kako bi smo bili bolji. Mislim da prave ekipe mogu puno više naučiti iz poraza nego iz pobjede.

Jeste li zadovoljni s nekim partijama? U nekim utakmicama ste bili nadomak bod(ovima) no ostali ste kratkih rukava? Što je posljedica toga, neiskustvo?
Daleko najviše sam zadovoljan utakmicom protiv Pjesnika. Čista pobjeda od 3:0. Dečki su od početka do kraja odigrali kako smo zacrtali i mislim da je to misao vodilja kako nastaviti dalje. Samo da se isprave te oscilacije u igri i da se stekne sigurnost u određenim situacijama. Da definitivno. Protiv torcide da nismo primili tri gola u prvih par minuta smo mogli puno više napraviti, čak možda i pobijediti. Definitivno, za ovu ligu se treba imati iskustva. Ekipe su puno organiziranije i čvrste nego na sveučilišnom prvenstvu. Pojedinci u ekipi nisu navikli na tako čvrste utakmice. Naša snaga je upravo to što je u ovoj sezoni bila naša najveća mana, a to je taj defenzivni blok i agresivnost. Iskustvo se ne može kupiti stoga mislim da smo izvukli poučak iz ove sezone i iduće definitivno idemo puno bolje

To je djelomično bilo i moje sljedeće pitanje? Planirate kakve promjene sljedeće sezone? U ekipi, vodstvu?
Vodstvo će ostati isto. Moj brat Luka kao glavni trener, Ivan Maracic i ja kao pomoćni. Promjene u ekipi će biti kozmetičke. Promijeniti ćemo 2-3 igrača, dok će kostur ekipe ostati isti. Ono na što će se vodstvo ekipe fokusirati je ponajviše kako psihički okrenuti nedostatke u pozitivni naboj tako da se ponekad nedostatak u kvaliteti voljom, željom i trudom pretvori u prednost. Ovi dečki su sposobni za velike stvari i potpisujem da ćemo iduće sezone gledati totalno drugačiji nogomet od Futsal prava

Kako prognoziras rasplet OŽUJSKO MNL FFER 15? Tko će po tvom mišljenju osvojiti i zašto?
Adacta je tu favorit broj 1 ako se svi pojave. Imaju daleko najveću individualnu kvalitetu, međutim u ovom sportu se puno puta dokazalo da ne pobjeđuju pojedinci nego ekipa. Po mom mišljenju Pula će osvojiti. Ne zato što sam prošle godine igrao za njih, nego jednostavno kako su uklopili momčadski duh i kvalitetu je nešto u šta bi se sve ekipe mogle ugledati. U polufinalu vidim i grupu TnT po meni vrlo neugodnu ekipu koja na dobar dan može bilo koga pobijediti. Tu ne treba otpisati ni Futsal Optimit, MStart. Biti će zaista zanimljivo

Na koga tipuješ da bi mogao osvojiti nagrade za najboljeg igrača i golmana? Tko bi po tvom mišljenju mogao odvesti svoju momčad do naslova?
Sada ću možda učiniti nepravdu prema nekim pojedincima iz drugih momčadi protiv kojih nismo igrali Al po meni najbolji igrač bi mogao biti Josip Grubeša iz Pule a golman ovisno o tome tko se plasira do polufinala ili Ivić iz Optimita ili Lukić iz Adacte. Plasman Grupe TNT će ovisiti jako o mom imenjaku Filipu Karagiću i ne bi me čudilo da i on osvoji.

555039_486859174701325_1815524805_n