Enigma zvana stYpe nikada enigmatičnija bila nije. Krenimo od rezultata; nakon koliko toliko zadovoljavajućeg plasmana u Skupini A, stYpe je potpuno podbacio u Ligi za Prvaka, te se smjestio na neočekivano lošem sedmom mjestu. Zašto neočekivano? Ove sezone stvarno su “posloženi”, počevši od golmanske pozicije koju zauzima Anthony Knežević, preko Kristijana Silića, kojeg su mnogi tipovali kao MVP-a sezone, te legende MNL FFER-a Milana Kajganića, pa sve do najnovijeg pojačanja, Bojana Kubovića, koji je trebao biti strah i trepet svake momčadi u natjecanju.

Krenimo od posljednjeg, Bojan je upisao samo 6 nastupa i 2 gola. Ruku na srce, neki nastupi su bili forme radi, kako bi osigurao nastup u playoffu, no ne vjerujemo kako će takva praksa donijeti željene rezultate na kraju balade. Kristijan Silić je upisao i najbolje brojke za bijele ove sezone, u 10 nastupa privredio je 9 pogodaka i 2 asistencije što na papiru izgledaju odlično.  Za ostale tri “vedete”, Dvornika, Pavelića i Kajganića, se to nažalost ne može reći, dok je Stipe Marušić momčadi pridonio tek nešto boljim brojkama, no i on je ostao dužan u dosadašnjem dijelu natjecanja.

U osmini finala čeka ih SM Ringoel, neugodna momčad koja će se znati postaviti od početka susreta i kod koje neće prolaziti sirova snaga Marušića. Ono što bi moglo presuditi je Marušićeva igra leđima, protiv koje SM Riingoel dosad prikazanim “nema lijeka”, što to je Viktor Bartolić (VSITE) u njihovom posljednjem ogledu zorno pokazao. Kubović i Marušić u paketu? To bi već moglo garantirati prolazak u četvrtfinale, iako si je stYpe “pucao u nogu” serijama loših rezultata, posljedica kojih je obveza pobjede u osmini finala. Podsjećamo, ako SM Ringoel i stYpe remiziraju, SM Ringoel zbog boljeg plasmana u Ligi za Prvaka ide dalje.

Mićo i društo morat će se dobro namučiti žele li ne ostati vječita enigma.