Skupine četrnaeste sezone OŽUJSKO MNL FFER su završene, preostaje nam onaj najvažnije završni dio. No, prije kup natjecanja, osam najboljih momčadi će odlučiti tko će zauzeti dva najbolja mjesta u Ligi za prvaka, koja vode direktno u polufinale, a kojih će šest, zajedno s dvije najbolje momčadi Lige za ostanak u žrvanj doigravanja. Ovog vikenda nam je na redu prvo kolo Lige za Prvaka i Lige za Ostanak, odnosno 8. kolo OŽUJSKO MNL FFER XIV. Kao i proteklih sezona, naš fokus će biti na Ligi za Prvaka, no nećemo zapostaviti ni borbu za prva dva mjesta u Ligi za Ostanak. 

U prvoj utakmici Lige za Prvaka susrest će se Adacta i OptimIT. S obzirom na stanje tablice, niti jedna momčad ne može reći da je bilo gdje. Pobjeda će vinuti pobjednike u vrh tablice dok poraz znači ostanak pri donjem dijelu poretka osam najboljih momčadi OŽUJSKO MNL FFER XIV. O srazu ove dvije momčadi ne treba trošiti puno riječi, posljednja dva susreta koja su završila s dva, odnosno jednim pogotkom u obje mreže pokazuje kako “tvrdE” ove utakmice znaju biti. Ne sumnjamo da će podjednjako tvrdo biti i u subotu, a da je tako potvrđuju izjave igrča obje momčadi.

Srećko Sušac (OptimIT); “Slijedi nam utakmica protiv Adacte, u Ligi u kojoj svatko može dobiti svakoga. Nakon loše igre u prošlom kolu, siguran sam da je ekipa u stanju odigrati koncentriranije i čvršće, posebice u obrani te doći do bodova i protiv favoriziranog protivnika. Sve u svemu, ljepoticu kola treba prepustiti nekom drugom paru”

Matija Catela (Adacta); “Očekujem pobjedu Adacte koja bi nas gurnula bliže našem cilju u ligi, a to je prvo mjesto. Sigurno je da ćemo najveću pozornost obratiti na uvijek neugodnog Zolika Nemeta, koji je nedavno pojačao OptimIT.”